1-0-3 borde varit 3-0-1 för U17

Thomas BahnsonNyheter KB fotboll

På söndagen mötte vi Vasalund på ett soligt Skytteholms IP. Detta var ännu en frustrerande tillställning där vi borde tagit hem alla tre poäng men istället åkte hem med vår tredje raka förlust efter premiärsegern mot Hammarby. Räknar vi in matchen mot Mälarhöjden där vi ledde med kvarten kvar så borde kanske vår resultatrad tyda 3-0-1 snarare än 1-0-3 som den nu gör.

I inledningen på matchen fick vi fokusera oss på försvarsspel men det dröjde inte länge innan vi fick igång vårt spel där vi gång på gång kombinerade oss fram via Matias och Elias på centralt mittfält. Våra chanser kom främst via kanterna men våra inspel kom inte riktigt fram till rätt adress, och vi var heller inte tillräckligt beslutsamma i de avgörande lägena. Som vanligt var vi farliga även på fasta situationer.

Målet kom till genom ett misstag, vi rensade inte bort en boll tillräckligt långt och Vasalund kunde passa en fristående spelare i straffområdet som satte dit sin tå på bollen.

Ska vi ta med oss något positivt är det att prestationen i stort var bra, och ett stort steg framåt från tidigare. Våra uppspel som vi fokuserat mycket på börjar sitta och kan firman Matias-Elias fortsätta på detta spåret har vi en stark central linje att bygga spelet runt. I denna match bör också Vilmer och Måns starka försvarsspel lyftas fram. Eloge även till Amandus som räddade ett skott på mållinjen med en smått osannolik reaktionsnick i andra halvlek!

Nästa match är mot Reymers på lördag klockan 12.00 på Stadshagens IP. Vi är revanschsugna och laddade för att ta hem alla tre poäng!

Vasalund – KB U17 1-0 (0-0)

Mehmet

Axel Vilmer Måns Soler