1-1 mot Konyaspor

kb-pelleSenior0 Comments

Jag ber om ursäkt att det har tagit så lång tid att få ut denna rapport från matchen i lördags. Mycket på agendan gör att bloggandet får skrida åt sidan ett tag.
Men nu på morgonen hittade jag några få minuter, så ett par rader kan jag knåpa ihop.

Under samling och uppvärmning på hagen märkte vi att laget kändes laddat och redo. Ett bra drag i allt vi gjorde, och ett skönt fokus.
Vi snackade om hur Konya lirar, vilka killar vi skall se upp med, och hur vi skall agera för att komma till bakom deras starka centrallinje.
Laget vi ställde på benen såg ut enligt följande:

Francis

Nilsson              Fontér                 Gilford             Lindskog

Partin                   Ederström

Jawad                            Sundberg                Bargholtz

Dagdelen

Första halvlek börjar vi väldigt bra. Vi får rull på bollen, hittar ytan bakom deras ytterbackar, och hotar ett flertal gånger. 1-0 kommer snabbt, redan efter 4 minuter, efter en hörna där Ted spelar bollen tillbaka in i box efter en längre hörna, där sedan Matte petar dit den. Skön start måste jag säga, och det var höga förhoppningar på bänken just då. Efter målet blir spelet ganska jämnt ändå, Konya hotar oss med sin duktiga forward som verkligen håller Ollie och Ted sysselsatta. Ett antal chanser skapas, mest via inläggssituationer, men där kommer Francis bra ut och styr undan.
Halvleken avslutas med ett ställningskrig, där vi inte riktigt vågar och har förmågan att spela oss förbi Konyas förstapress.

Snackat i halvlek går på den linjen att vi behöver äga mer boll, våga spela oss ur pressen, och öka rörligheten på alla fötter.

I andra halvlek tar Konyaspor över mer och mer. De skapar lägen, käkar upp våra uppspel, och trycker ner oss. I och med att vi inte kan spela oss ur pressen mer än ett fåtal gånger, så blir det det längre alternativet varje gång. Vi blir lättlästa och Konya tar mer och mer över. 1-1 kommer som ett brev på posten då deras ytterfältare till höger spelar snett inåt bakåt och det smäller till vänster om Francis. Vi har då spelat 76 minuter, så det fanns fortfarande tid att ta igen det vi tappat.
Tyvärr var vi inte riktigt på tårna och vän med bollen idag för att kunna spela som vi vill. Kampen tog vi dock, och i en hård och fysisk match stod vi upp bra. Vi krigade till oss en pinne, och det är vi nöjda med.

Nu till helgen väntar Rotebro borta, vilket också kommer att bli tufft. De har börjat liknande oss, och det kan bli ett litet derbykänsla över den fighten. Kul skall det bli.

/Roger