KB – Skiljebo SK 2–1

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Mathias Karelius avgjorde med ett sent mål mot Skiljebo SK. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK hamnade i underläge med 20 minuter kvar hemma mot Skiljebo SK. Men KB vände och vann efter ett nytt sent segermål på tilläggstid.

KB kom till mötet med Skiljebo SK med två segrar i ryggen. Hemmalaget ägde första 20-25 minuterna och spelade stundtals riktigt bra. Modou Gassama tvingade bland annat Skiljebomålvakten Philip Sunell till en svettig räddning redan i tredje minuten.
I mitten av halvleken jämnades spelet ut, även om Skiljebo inte skapade några farliga chanser före paus.

I andra halvlek började KB sömnigt och Skiljebo hade ett litet övertag, dock utan att skapa de riktigt heta lägena. KB hade de bästa chanserna att ta ledningen. Jawad Lahlou nickade in 1–0, men målet vinkades av för en knapp (men korrekt) offside på Modou Gassama (som dessutom befann sig i bollbanan). Sunday Abohwo skruvade ett skott i underkanten av ribban. Med tjugo minuter kvar fick Skiljebos inhoppare Douglas Karlberg tid och utrymme att vända upp. Det gjorde han och skickade in ett välplacerat skott i bortre hörnet.
KB repade mod och bara sex minuter senare hittade Keivan Keshavarz fram med en passning till Mathias Karelius som var iskall i friläget med Philip Sunell.
Matchen såg ut att sluta oavgjort. Patrik Damm i Skiljebo hade det bästa läget med ett vass skott som strök tätt utanför krysset.
Men i den 92:a minuten slog Mathias Karelius till igen. Inhopparen Sunday Abohwo slog ett väl avvägt inlägg och Karelius nickade in segermålet i en vacker båge över en chanslös bortamålvakt.
– Det är inte ofta man får avgöra matcher på tilläggstid. Nu har vi gjort det två matcher i rad, vilket är fantastiskt skönt, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Jag tycker inte att vi kom upp i vår nivå. Vi började bra, första 20 minuterna var lovande. Sedan slarvade vi mer än vanligt och det blev en hafsig match för vår del. Tycker inte vi får till något ordnat spel i andra halvlek, samtidigt är Skiljebo ett bra lag så vi visste att det skulle bli tätt och tufft.
KB-tränaren framhöll mittfältaren Adam Westin och tvåmålsskytten Mathias Karelius.

Karlbergs BK–Skiljebo SK 2–1 (0–0)
Mål, KB: 1–1 (78) Mathias Karelius (Keivan Keshavarz), 2–1 (92) Mathias Karelius (Sunday Abohwo).
Publik: 120.

> Se Mathias Karelius segermål på KB:s Facebooksida.