Lindhagen – Karlbergs BK 3-4

Thomas BahnsonDam, Nyheter

Lindhagen-KB

Efter en lång sommar var det äntligen dags för match igen och inte vilken match som helst, mot lokalrivalen Lindhagen FF.

Första matchen på hösten är alltid nervig då man inte vet vart laget står rent fysiskt och hur kemin är i spelet. KB har också varit aktiva under de träningar som varit under serieuppehållet och värvat in 3 spelare varav 2 spelade i matchen igår.

Matchen var helt jämn och ett ställningskrig. KB hade svårt att få igång ett effektivt passningsspel när Lindhagen bestämt sig för att pressa högt med hela laget. Men vad man vinner med det kan man också förlora på när man möter KBs snabba anfallare. KB tog ledningen när Lilja Björk fick bollen på djupet på en omställning och hon frispelade nyförvärvet Sandra Ulfves framför mål som inte gjorde något misstag. Det var en bra start men matchen skulle vända. Lindhagen hotade vid varje offensivt inkast och de skapade många situationer i straffområdet på det. 1-1 kom på en hörna efter en retur och hårt skott i krysset. Och 1-2 kom efter ett långt inkast som damp ner framför målet där deras spelare petade in bollen. Frustration började krypa in och tjejerna fick ladda om i pausen.

Efter ett seriöst snack i halvlek med högre fokus på duellspel och press tog vi tillbaka taktpinnen. Tre målchanser på första 5 minuterna efter omstart satte standarden. KB kvitterade genom Lilja Björk som krigade till sig en chans genom att komma före en back som skulle spela hemåt. Kort efter kom även ledningsmålet efter att Madde slagit en hörna som andra nyförvärvet Rebecca Rolin nickade in distinkt. Beklagligt nog tappade mittfältet och de offensiva spelarna fokus efter ledningsmålet och Lindhagen kunde komma i överläge mot backlinjen gång på gång. 3-3 kom på ett sådant överläge. Men KB grävde djupt och visade att de ville vinna och fick in 4-3 målet som skulle innebära vinst. Det blev ett Självmål efter att ha stressats fram av Rebecca. Sista minuterna handlade om att backa hem och säkra poängen.

Med denna vinst går KB om Lindhagen i tabellen och parkerar på en 3e plats för tillfället. Ska KB ha någon chans på titeln måste varje match vinnas och detta var en viktig start på hösten.

Lindhagen-KB 3-4 (2-1)

LFF, mål: 1-1, 2-1, 3-3

KB, mål: 0-1 Sandra (Lilja), 2-2 Lilja (RebeccaR), 2-3 RebeccaR (Madde), 3-4 Självmål (RebeccaR)

Publik: ca 30