17-årige Monemi debuterade i förlusten mot Karlslund

Lennart SandahlNyheter, Senior

En ytterst tveksam straff blev skillnaden i målprotokollet när KB förlorade med 0-1 hemma mot topplaget Karlslund (0-1). Mer glädjande var att 17-årige Edvin Monemi, till vardags i U19, fick göra division 2-debut.

Duktiga Karlslund kom till Stadshagen med vind i seglen i den fortsatta jakten på BK Forward i tabelltoppen.

Och överlag var det gästerna som skapade mest sett över hela matchen och segern var kanske inte orättvis. Däremot var det trist att gå till paus med 0-1 i baken på en väldigt billig straff. Alan Naib stod vid första stolpen på en hörna och fick en fot på bollen. Den styrdes upp på hans hand som var invid kroppen och helt utan avsikt och motståndare i närheten.

En situation som domarna i princip aldrig blåser för. Tyvärr så denna dag (kanske för att domarkontrollanten var på plats…) och Laurence Bell säker från elva meter. 0-1 i halvtid och KB tvingades flytta fram sina positioner.

Hemmalaget försökte och försökte, men kom inte fram till några särskilt heta målchanser. Karlslund visade varför man har släppt in minst mål i serien och kunde vända hem till Örebro med en relativt kontrollerad seger. Inte orättvis på något sätt, men det hade kanske varit annorlunda om KB fått gå till paus med 0-0.

En positiv nyhet från matchen var att U19-spelaren Edvin Monemi fick göra a-lagsdebut sista tio minuterna. 17-åringen har visat framfötterna sen han kom till KB från Huddinge i somras, och den senaste månaden har mittfältaren tränat kontinuerligt med herrlaget. Monemi tog för sig och stod för en insats som lovar mer i framtiden.

På söndag åker femteplacerade KB med färjan över till Gotland för att möta hemmastarka FC Gute. Matchstart 16.30 och som vanligt kan ni följa händelserna på twitter @karlbergsbk

/red