18-årig måltjuv till Karlbergs BK: ”KB är den rätta vägen för mig”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK har gjort klart med den lovande anfallaren Arnold Kisisua Maya. 18-åringen kommer från AFC United (numera AFC Eskilstuna) där han gjorde 41 mål på 28 matcher i U19-laget förra säsongen.
– Arnold har redan hunnit bevisa för oss att han är målfarlig och en ambitiös fotbollspelare, säger sportchefen Lennart Sandahl.
Arnold Kisisua Maya nickade in segermålet i träningsmatchen mot division 1-laget Enskede (2-1) och avgjorde sent mot Täby FK i Stockholm Cup (2-1) när matchen höll på att gå till straffläggning. Trots att han bara är 18 år känner sportchefen Lennart Sandahl att Kisisua Maya är redo för seniorspel.
– Med sin fysik, snabbhet och målfarlighet är Arnold en väldigt intressant spelare som vi är nöjda med att ha knutit till oss. Även om det inte var på högsta juniornivå så gör man inte över 40 mål på en säsong utan att ha någon form av talang. Vi ser fram emot att se vad han kan uträtta hos oss i år, säger han.
Huvudtränaren Pierre Gallo är inne på samma spår.
– Det är en ung och spännande spelare med spetskvaliteter. Han har övertygat oss i tränarstaben under sin testperiod och vi är mycket nöjda med att Arnold valde KB. Det ska bli oerhört intressant att följa hans utveckling under säsongen.
Hemsidan ställde ett par frågor till den nya anfallaren.

Välkommen till Karlberg! Hur känns det att ha ta steget till seniorfotbollen?
– Tack så mycket! Det känns jättebra och spännande att äntligen få ta steget upp till seniorfotbollen eftersom det är här man vill spela och det är med seniorer man utvecklas som mest.

Du gjorde många mål i AFC:s U19 förra året. Vad är dina styrkor som anfallare?
– Yes det gjorde jag, det blev 41 mål på 28 matcher i serien förra säsongen. Mina styrkor är väl att jag är snabb, bra i luftspelet, har bra avslut och är även bra på att täcka boll. Jag är väldigt envis och vill alltid framåt.

Målskytt i din första träningsmatch mot Enskede och du hoppade in och avgjorde mot Täby FK i Stockholm Cup. Är du nöjd med starten på din karriär i Karlbergs BK?
– Hittills är jag nöjd med min start i KB men jag vet att jag har mycket mer att ge och visa. Det finns ingen skönare känsla än att få göra mål och vinna matcher och det vill jag fortsätta göra hela säsongen ut. Jag känner att KB är den rätta vägen för mig och min utveckling och jag ser fram emot det här nya kapitlet i min karriär.

KB vill tacka AFC Eskilstuna för en smidig övergång.

Karlbergs BK:s presenterade nyförvärv 2017
Philip Andersson, 23 år, offensiv mittfältare, Akropolis IF (div1)
Gabriel Beckman, 19 år, central mittfältare/mittback, Djurgårdens IF U19/U21
William Garcia, 19 år, central mittfältare, Hammarby IF U19/U21