18-åringarna får beröm efter KB-seger mot IFK Lidingö

Lennart SandahlNyheter, Senior

Det blev ett extra genrep för Karlbergs BK under onsdagen. IFK Lidingö fick sitt genrep inställt och frågan gick till KB – som valde att tacka ja. Det blev ett lyckat drag när KB slog seriekonkurrenten med 2-0 på Lidingövallen. ”Killarna gör varandra bra i den här matchen”, säger Pierre Gallo.

André Nader (född 98) stod för båda målen när Karlbergs BK vann med 2-0 borta mot IFK Lidingö på onsdagskvällen. Ett genrep som huvudtränare Pierre Gallo var nöjd över inför seriepremiären borta mot Gamla Upsala på söndag.
– En stor eloge till Lidingö som erbjöd oss att spela ytterligare en match innan serien drar igång. För truppens skull var det enbart positivt då många inte fick speltid mot Haninge.

Vilka delar är du mest nöjd med?
– Det var oerhört glädjande på det sättet vi använder oss av spelvändningar samt värderingar när vi ska ta ett varv till. Även försvarsspelet var bra, killarna gör varandra bra i den här matchen.

Är det några spelare du vill lyfta fram?
– Kollektivet gör en fin prestation men om jag ska lyfta fram några så blir det våra ungtuppar André (Nader) och Stoffe (Christopher Redenstrand). André visar att han är en poängspelare och är pigg under hela matchen. Stoffe gör en fin insats, löser situationer och har ett vägvinnande passningsspel.

Hur är känslan inför seriepremiären mot Gamla Upsala på söndag?
– Det känns mycket bra, Gusk borta är en rejäl utmaning och vi ska göra vårt yttersta för att vinna matchen. Man märker på killarna att det börjar närma sig, vi är redo och förberedda.

KB:s premiär spelas nu på söndag klockan 12.15 på Lötens IP i Uppsala.

/red