Richard Karlsson: ”Upsala var för starka”

MelkerSenior0 Comments

Karlbergs BK föll borta mot Gamla Upsala i lördags (1–3). Här är tränaren Richard Karlssons omdöme efter matchen.

Vad säger du om matchen mot Gamla Upsala?
– Vi lyckas inte riktigt få till de saker vi önskat och tänkt oss i matchplanen. Vi fick inte fart på bollen och hittar inte igenom Uppsalas välorganiserade försvar. De spelade väldigt stabilt och låg nära oss och störde hela tiden. Vi hamnade dessutom i en tung uppförsbacke efter att gett bort 1–0 tidigt i matchen. Uppsala gör en bra insats och hittar snabba omställningar och är även mycket tunga att möta i boxen. De fick extra tryck på oss genom fasta situationer. Både 2–0 och 3–0 kommer vid eller efter fasta situationer.

Vad säger du om vår insats?
– Vi lyckas inte störa Uppsala med vår höga press och det är något som måste fungera om vi ska vinna matcherna. Vi måste bli bättre på att stänga farliga ytor så våra motståndare inte kan spela sig ur på det sättet vi tillät idag. Uppsala var starka i närkamperna och vann ganska mycket boll. När vi började kliva in ännu hårdare så fick vi i stället frisparkar emot oss, så det blev jobbigt där ute idag.
– Framåt skapar vi väldigt lite och vi hade svårt att komma till avslut. Det var till stor del för att Uppsala var bättre än oss och för starka idag. Men samtidigt fick vi inte till det spel vi önskade och hittade inte de ytor vi hade hoppats på.

Nästa match spelas tisdag 10 juni kl 19.00 då Spårvägen kommer till Stadshagen.