7-1! – Tredje raka när KB krossade Syrianska Kerburan

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK – Syrianska Kerburan 7-1. Vilken lördagseftermiddag det blev för Karlbergs BK och (inte minst) publiken på plats. Nyförvärvet Alan Naib blev fyramålsskytt (!) och Andreas Flyckt stod för två fina kassar.
– Jag är otroligt nöjd med insatsen som killarna visar upp, frenesin i presspelet samt alla uppoffrande löpningar vi tar för varandra, säger Pierre Gallo.

Karlbergs BK tog emot jumbon Syrianska Kerburan (fyllt av nyförvärv inför hösten) efter en tuff vecka med tre matcher på schemat: 2-1-segern mot Gamla Upsala på lördagen och 0-4-torsken hemma mot Akropolis i svenska cupen på onsdagen följt av Syrianska på lördagen.

Men någon trötthet märktes inte av i KB-lägret – över huvud taget. Alan Naib, nyförvärvet från AIK, spräckte nollan redan efter 13 minuters spel. Men det var bara början för 19-åringen. Elva minuter senare hade han gjort ett äkta hattrick och matchen kändes avgjord efter 33 minuter när Andreas Flyckt satte 4-0.

I den andra halvleken fyllde André Nader på till 5-0 på straff, Naib satte sitt fjärde mål och femte totalt på två seriematcher i KB-tröjan, innan Flyckt avrundade målfyrverkeriet med ett vackert solomål för 7-1.

Huvudtränare Pierre Gallo var givetvis nöjd efter storsegern, tillika KB:s tredje raka i serien.

Det blev en rejäl urladdning efter Akropolis-förlusten (0-4). Berätta om din bild av matchen.

– Jag är otroligt nöjd med insatsen som killarna visar upp, frenesin i presspelet samt alla uppoffrande löpningar vi tar för varandra. Sen att vi är kliniska i våra avslut är ju såklart fantastiskt roligt.

Alan Naib blev fyramålsskytt (!) och Andreas Flyckt tvåmålsskytt. Har det släppt i offensiven nu?

– Väldigt trevligt för både Alan och Flyckt att göra mål, offensiven och defensiven är en process som ständigt pågår under träningsveckorna men det är klart man blir glad när killarnas slit får utdelning.

Hur ser du på fredagens derby mot Aspudden?

– Har inte hunnit titta på Aspudden än men matchen i våras var en batalj så jag antar det blir en liknande uppgörelse på fredag.

Tabelläget då. Vad blir höstens mål för KB?

– Vi arbetar vidare på samma sätt som tidigare då vi delat in säsongen i fem matcher i stöten. Efter fem matcher summerar vi vår interna målsättning och pratar runt den och sätter nya delmål.

Nästa match spelas på fredag borta mot Aspudden Tellus. Avspark 19.30 på Aspuddens IP. Vi hoppas få se många KB-fans på plats i jakten på tre poäng!

/red