Aaron Kabondo: ”Vi måste vara mer skärpta defensivt”

kb-redNyheter, Senior

Aaron Kabondo, 20, kom till KB från Akropolis sent under försäsongen, men har redan hunnit visa sina kvaliteter. Här berättar han om starten i klubben, sin målsättning och hur den negativa trenden ska brytas mot FC Gute.

KB har två raka förluster bakom sig mot Syrianska IF och Sollentuna FK. Vad är det som gått snett i dessa två matcher, anser du?
– Vi har spelat fin fotboll, men vi har lite slarviga och inte varit tillräckligt effektiva. Sedan måste vi vara mer skärpta defensivt.

Nu väntar serieledaren FC Gute på Stadshagen. Har KB någon chans att vinna?
– Vi har chans mot alla lag. Det finns inget lag som skrämmer oss i den här serien. Vi behöver dock vara fokuserade i alla delar av spelet för att vinna. Både defensivt och offensivt.

Du kom in sent i truppen. Hur känner du att du kommit in i laget?
– Tränarna och spelarna har tagit hand om mig bra. Jag känner dock att jag har mycket mer att ge. Men allt har sin tid, så det bara jobba hårt på träningarna.

Vad har du för målsättning med fotbollen?
– Att komma så långt som möjligt. Jag tar en dag i taget och försöker tänka på här och nu. Visst ska man drömma, men Guds tajming är alltid den bästa. Men favoritklubben är Barcelona, så om man kommer dit eller bara ut i Europa så är man tacksam.

Namn: Aaron Kabondo.
Född: 1996.
Position: Mittfältare.
Moderklubb: AIK.
Kom till KB: 2016 (från Akropolis).
Matcher i serien 2016: 6 (3 från start). Mål: 0. Assist: 2.
Totalt antal matcher/mål för KB: 6/0.

Karlbergs BK–FC Gute spelas på söndag kl 15.00 på Stadshagens IP. Entré: 50 kr. Vi tar swish.

/red