Adam Westin: ”Magisk känsla – men nu måste vi släppa cupvinsten”

RedaktionenNyheter, Senior

Adam Westin kom till KB från IFK Viksjö inför säsongen 2016 och fick vara med om kvalet till division 1. I fjol fick han säsongen förstörd av en korsbandsskada men nu är han tillbaka med besked. Läs vad mittfältskuggen har att säga om cupsegern mot Vasalund, sin egen comeback och vad KB måste tänka på inför lördagens match mot Sundbyberg på Stadshagen (avspark 14.00).

Vilken cuptriumf vi stod för mot Vasalund! Berätta om känslorna att vända 0–2 till 3–2 i sista minuten?

– Ja, det var det verkligen! Det var en otroligt stark laginsats av oss. Trots underläge 0-2 så slutade vi aldrig tro på det. Vi kände att vi var med i matchen och behövde bara hitta rätt i detaljerna sista tredjedelen. Känslan när vi trycker in sista målet… den är magisk.

Vilket/vilka lag hoppas du på i nästa omgång?

– Det skulle ju vara otroligt kul att få möta något av de stora Stockholmslagen i allsvenskan, och kunna få mäta sig mot den nivån. Det finns ju även chans till en rejäl publikfest.

Du saknades hela förra året på grund av knäskadan. Hur känns det att vara tillbaka på planen?

– Ja, oj, det känns helt fantastiskt. Även om jag fortfarande har mer att ge så känns det som att det kommer blir bättre för varje vecka. Även ett kvitto på att allt slit från förra året lönat sig.

Vad måste vi göra för att slå Sumpan på lördag?

– Det viktigaste blir att vi måste ställa om, släppa cupvinsten och fokusera på den nya matchen. Vi har tre raka i ryggen nu och måste fortsätta med samma inställning som vi haft senaste matcherna.

FAKTA/Adam Westin

Född: 1994. Position: Mittfältare. Moderklubb: IFK Viksjö.
Kom till KB: 2016 (från IFK Viksjö). Antal seriematcher i KB-tröjan: 32 (27 från start). Mål: 1. Matcher i serien 2018: 6 (3 från start) Mål: 0 Assist: 0.