Akropolis – KB 0-1

kb-andersNyheter KB fotboll, SeniorLeave a Comment

KB-GUSK_2013-05-25_Turgay_200px

Tugge hittade nätet igen

KB vann i lördags något överraskande borta över serietvåan Akropolis med 1-0 efter mål av ‘Tugge’ Dagdelen i den 78:e matchminuten.

Webbredaktionen pratade några ord med tränaren Roger Svensson efter matchen.

Starkt att avsluta en otroligt tung vecka med vinst borta mot serietvåan. Vad är din förklaring?

– Vi gjorde ett väldigt bra individuellt jobb på bägge sidor bollen och samtidigt behöll vi vår defensiva organisation. Detta ledde till att vi vann boll högre upp i plan och kunde fylla på med mycket folk i boxen.

Berätta litet om matchen

– Svår match på pappret som Akropolis skall vinna sett till tabelläget. Vi chockade dem lite med vår press och gav dem väldigt lite tid att organisera och etablera något spel.

Hur gick målet till?

– En en inåtskruvad frispark från höger till vänster som Oliver [Gilford] kom högst på. Han nickade bollen in mot mitten av straffområdet där Magnus vann en närkamp och lyckades peta den vidare mot Turgay som distinkt smällde dit den i målvaktens högra hörn.

Vinsten avslutade en tung – men rolig – åttadagarsperiod där KB hann med att möta såväl ettan som tvåan i serien samt spela i cupen mot IK Sirius, en ännu tuffare motståndare.

På torsdag avslutas våromgången då Skiljebo från Västerås gästar Stadshagen. Därefter väntar midsommar och välbehövlig vila.

/red