Aktiva ungdomar i KB

Thomas BahnsonFrån kansliet

Karlbergs BK har en positiv utveckling av verksamheten och i takt med att föreningens medlemsantal stadigt växer är det viktigt att ge barn och ungdomar stimulans och möjlighet att utvecklas i föreningens olika roller och funktioner. Ett exempel på detta är att P-02 under våren hade hela truppen på KB:s domarutbildning i klubbhuset på Stadshagen, och får nu chansen att leda de yngre KB förmågornas första sparkar nere på Kristinebergs IP.

En viktig ingrediens i att vara en del av en förening som KB är det sociala och möjligheten att växa som människa och utvecklas på flera nivåer och inte enbart som fotbollsspelare. Som domare får en spelare chansen att utveckla sin regelkunskap och en insikt i hur det är att leda en match ifrån domarens perspektiv, en ibland ensam och utmanande uppgift. Förutom att våra ungdomar lär sig ta ansvar och mognar med det så tjänar de en slant och ger väldigt mycket tillbaka till knattarna som gör sina första bekantskaper med fotbollen och som domare har man en högst central roll.

P09 turnering bild 2

Måns F i P-02 dömer sin första match

För Måns F i P-02 var det premiär nu i helgen där han fick agera domare för ett yngre KB lag. Måns tyckte det var roligt och utmanande att leda de unga grabbarna igenom matchen. Måns mamma berättar att det är inspirerande och gör henne stolt att stå vid sidan av och uppleva hur hennes son gått ifrån att vara en liten KB-knatte till att nu leda KB-knattarna i deras första kontakt med match.

Vi ledare, föräldrar och A-lagsspelare kan bara fortsätta uppmana och uppmuntra ungdomarna att fortsätta vara en del av KBs utvecklande miljö, oavsett om det är som knatteledare, domare eller inspiration för de yngre spelarna i klubben.