Alexander Hedman trivs i sin nya kostym

Lennart SandahlNyheter, Senior

20-årige Alexander Hedman anslöt till KB från Superettanlaget Sirius för ett par veckor sedan. Här ger han sin syn på den första tiden i sin nya klubb.

Den AIK-fostrade vänsterbacken har hunnit med två matcher i sin nya dress och tog sig tid att svara på några frågor inför lördagens toppmatch mot BKV Norrtälje.

Välkommen till Karlbergs BK! Varför blev det spel i KB i höst?
– Jag spelade som många kanske redan vet i Sirius under första halvan av säsongen. Där gick inte allt ihop av olika anledningar, så jag valde en klubb som jag vet satsar och där jag känner till många väldigt bra fotbollsspelare sedan tidigare.

Hur trivs du i gänget?
– Jag trivs jättebra!

Du var med i 6-1-segern hemma mot Västerås IK och i 3-2-förlusten borta mot Gamla Upsala. Vad säger du om din egen insats så här långt?
– Det har börjat lite knackigt för min del, har inte riktigt fått visa det jag är bra på. Det blir nog lätt så efter en snabb förändring mitt under säsong, men jag vet och känner att det går bättre och bättre för varje träning som jag deltar i.

Nu väntar Norrtälje i en match om kvalplatsen. Vad behöver vi lyckas med för att slå dem?
– Jag har ingen koll på Norrtälje men om vi gör det vi ska göra, håller ett högt bolltempo, vänder snabbt genom mittfältet och sätter våra chanser så finns det inget annat än tre poäng.

Vad har du för målsättning med din fotbollskarriär?
– Det finns inget enkelt svar på den frågan. Om jag fortsätter träna som jag gör och håller mig frisk så tror jag att Allsvenskan är ett rimligt mål om några år. Sedan kan allt naturligtvis hända på vägen.

Vi tackar Alexander och önskar honom stort lycka till i matchen mot BKV Norrtälje med start 14.00 på Stadshagens IP nu på lördag.

/Red