Andersson: Försöker hitta en bra mix mellan allvar och lek

kb-pelleNyheter KB fotboll

Redaktionen bevakar föreningens tränare och idag fick vi ställa några frågor till Peter Andersson som tränar F-01/02 sedan flera år tillbaka.

Vi är väldigt nyfikna hur truppen ser ut och hur inledningen av säsongen varit för F01/02?

Truppen består av 20 spelare i åldern 14-15 år. Inledningsvis har vi tränat på försvarsspel och snabba omställningar. Vi blandar och ger resultatmässigt. Fokus ligger på att utveckla spelarna långsiktigt.

Du har kamperat ihop med Anders Elwin i många år nu, hur tycker du att ert samarbete fungerar?

Samarbetet fungerar bra. Vi har funnit våra naturliga roller i gruppen. Huvudansvaret har jag och Anders agerar bollplank och flikar in med synpunkter.

Vad skulle du säga är den största utmaningen som ert lag och flickfotbollen i stort står inför? Och vad behövs för att överkomma den utmaningen?

De två största utmaningarna är; att behålla tonårstjejerna inom fotbollen. För detta krävs stimulans både socialt och fotbollsmässigt. Sen krävs det att man som tränare finner lämpliga nivåer på övningar och gruppering för att samtliga spelare skall utvecklas.

Ska ni åka på någon rolig sommarturnering som tjejerna kan se fram emot?

I slutet på juni åker vi på Dalecarlia-cup i Borlänge. Annorlunda och kul med spel på naturgräs. Cuper ger även laget och individen möjlighet att utvecklas socialt.

Och slutligen, alla har vi vår egen stil men hur skulle du beskriva dig själv som tränare?

Lugn, engagerad och långsiktig. Försöker hitta en bra mix av lek och allvar.