Andreas Flyckt inför IK Franke: ”Ingen match är enkel”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Anderas Flyckt, 26, gjorde matchens första mål i segern mot Norrtälje senast. På lördagen ställs KB mot IK Franke på bortagräs. Här är Flyckts, som kom från Södertälje FK inför säsongen, tankar inför matchen.

Det blev tre sköna poäng mot BKV Norrtälje (3-2) där du öppnade målskyttet. Är du nöjd med din egen och lagets insats?

– Ja jag är nöjd med min insats, tyckte jag kom igenom fint flera gånger i djupledet. Det var även så målet uppstod genom att jag gjorde en djupledslöpning mellan backarna och fick en fin pass, så såg jag att målvakten stod brett så var det bara att lägga den mellan benen.

– Tyckte vi gjorde en riktigt bra match där vi hade spelet i första halvlek, tyvärr så gick vi till halvtidsvila men 1-2 underläge som jag inte tyckte vi förtjänade. Vi hade en lite svag inledning i andra halvlek men jag tyckte vi ryckte upp oss och så vände vi på matchen, det är alltid svårt att vända underläge så det var en grym laginsats.

Karlbergs BK har stått för en stark säsong så här långt och resultatet sist innebär att KB ligger på kvalplats till division 1. Hur är stämningen i omklädningsrummet just nu?

– Jag tycker alltid stämningen i omklädningsrummet är bra men självklart är det lättare att ha ett leende på läpparna när man tar så pass viktiga poäng som vi tog mot Norrtälje.

Nu väntar nästjumbon IK Franke på bortaplan i Västerås. I våras slutade matchen 4-0 till oss. Förväntar du dig en lika enkel resa på lördag?

– Ingen match är någonsin enkel, det gäller att vara på tå och ta varje match på samma allvar. Om man går in med inställningen att en match kommer vara enkel då förlorar man oftast, och jag tror att jag talar för alla i laget när jag säger att vi har samma respekt för alla lag i denna serie.

Matchen borta mot IK Franke börjar klockan 15.00.

/Red