Äntligen en seger för Gamla KB

kb-redBK Gamla KB

Gamla Karlbergare tog första segern för året i lördags efter 2–1 mot Ljungbackens IF i division 6.

Gamla KB har inlett division 6-säsongen katastrofalt. Åtminstone resultatmässigt. Spelmässigt har laget styrt flera av matcherna, men de fem första omgångarna hade gett noll poäng inför lördagens möte med Ljungbacken.
Då var det istället Gamla Karlbergare som spelade cyniskt och tog alla tre poängen.
Jens Nilsson tvingade fram ett självmål tidigt i matchen (efter fint KB-lir på högerkanten). Ljungbacken kvitterade bakom reservmålvakten Andreas ”Nisse” Nilsson, men Gamla KB tog återigen ledningen när debutanten Emil Brorson – som värvades av Robert Laul via Twitter – tryckte in en retur till 2–1.
Det blev segermålet skulle det visa sig.
I andra halvlek var Gamla Karlbergare tillbakatryckt, och lite tröttkört i värmen på grund av skador på Staffan Bohman, Richard Hager och Andreas Fridlund (redan på uppvärmningen). Men man lyckades stå emot och vinna, årets första trepoängare i division 6C.
Målskytten Emil Brorson gjorde en stark debut som offensiv mittfältare, detsamma gäller en annan debutant, anfallaren Andreas Johansson. Men bäst på plan var Fredrik Eng, 39 år, som klev ned i mittförsvaret och dominerade i de bakre leden med pondus och läckra passningar.
Noterbart är att mittfältaren Kalle Karlsson fullföljde matchen i 90 minuter, enligt egen utsago för första gången på tolv år (!) i en seriematch.

Gamla Karlbergare–Ljungbackens IF 2–1 (2–1)
Mål, Gamla KB: 1-0 (15) Självmål, 2–1 (25) Emil Brorson.
Publik: 15.

/red