Arameiska Syrianska – KB 3–2 (1–2)

kb-redSenior0 Comments

KB-Sparet_Mochine

Mohcine Tichout hittade målet. Foto: Anders Jansson

KB kom till spel med ett slitet manskap efter cupmatchen på torsdagen borta mot Vallentuna.
Laget fick en drömstart och tog ledningen på Brunna IP med 2–0 redan efter sex minuter.
Först var det Ömer Erdal som bröt in från vänsterkanten och sköt i bortre hörnet efter att en långboll från målvakten Lennart Sandahl runnit igenom hela Arameiska-försvaret. Sedan var det Mathias Sundberg, för dagen centerforward, som sprang sig fri och serverade Mohcine Tichout, som enkelt kunde placera in bollen.
Arameiska Syrianska, som numera spelar i den södra division 2-serien, arbetade sig in i matchen, men utan att skapa några heta chanser. KB-backen Nicolas Wigger fick tacka för sig redan efter dryga kvarten spelad. Tysken drog ned en hemmaspelare och blev målchansutvisad. KB fick ersätta Wigger med Alexander Öhman och kunde därför fullfölja matchen med elva spelare.
Reduceringen precis före paus var en skänk från KB. Gästerna missade i uppspelsfasen och blev straffade av en snabb omställning.
– Jag tycker inte matchen eller vi höll division 2-nivå. Båda lagen jobbar i och för sig med sina spelidéer, men det är för mycket felpass och trots att vi håller ner tillslagen blir tempot stundtals ganska lågt. Det är klart att vi vet om våra förutsättningar och kan förklara delar av en sämre prestation med dessa, men jag är ändå inte nöjd med det vi visade upp. Vi klarade av en av våra punkter i matchplanen och det är för lite helt enkelt. Sedan är det klart att jag är nöjd med det omställningsspel vi visade upp först halvtimmen. Kan man leda med 2–0 efter 6 min mot ett så pass bra lag som Arameiska, har man bra kvalitéer på planen.

I andra halvlek gjorde KB en rad byten. Rasmus Holst ersatte Lennart Sandahl i målet och Jawad Lalou, Måns Sörensen, Daniel Thelin, Bosse Björkman tog plats i elvan.
KB hade svårt att skapa offensivt efter paus i den kraftiga motvinden. Man klarade dock att hålla emot tills knappa kvarten återstod. Då fick Arameiska Syrianska kvittera efter att linjedomaren missat en solklar offside. Matchen såg ut att sluta oavgjort, men med fem minuter nickade Jawad Lalou olyckligt bollen i eget mål.
– Vi måste lära oss av våra misstag och inte göra om dem match efter match. Vi klarar av att reparera det när vi möter lag från lägre divisioner, men vi märker att det straffar oss ordentligt när vi spelar mot lag högre upp.

Arameiska Syrianska–Karlbergs BK 3–2 (1–2)
Mål, KB: 0-1 (3) Ömer Erdal (Lennart Sandahl), 0–2 (6) Mohcine Tichout (Mathias Sundberg).
Publik: 50.