Arameiska-Syrianska – KB 6–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK föll i träningsmötet med Arameiska-Syrianska med 1–6 på måndagen.

KB kom till spel med ett sargat manskap. Skadelistan är fortsatt lång och sista dygnet lämnade tre spelare återbud på grund av sjukdom. Ändå började laget piggt på Brunna IP och skapade matchens första målchans när Ibrahim Niambele (bilden) sköt över på ett inlägg från Iljas Ahmedov. Ahmedov tvingades kort därefter gå av på grund av skadekänning.
Arameiska-Syrianska, som siktar på en topplacering i division 2, tog ledningen efter cirka tio minuter efter en tilltrasslad hörna där bollen studsade i ribban och en hemmaspelare satte returen. 2–0 kom i mitten av halvleken efter en snabb omställning. KB hade ett par reduceringschanser, bland annat genom Ibrahim Niambele och Keivan Keshavarz, som sköt en frispark i ribban.

I andra halvlek tilläts hemmalaget göra 3–0 direkt i inledningen efter slappt försvarsagerande. KB reste sig och Christofer Garofalo blev nedgjord i straffområdet några minuter senare. Hur domaren kunde undvika att ge rött kort för målchansutvisning är lite märkligt men straff blev det och Garofalo rullade in den till 3–1.
KB försökte få kontakt med ytterligare en reducering och laget hade en period efter reduceringen där man hotade. Men istället kom 4–1 sedan en långboll fått rinna igenom, 5–1 kom från nära håll efter en hörna och 6–1 sedan en Arameiska-spelare fått vandra förbi KB:s försvarare alldeles för lätt.
– Våra skador och sjukdomar – när Simon Karevik klev av tio minuter in på andra halvlek hade vi elva spelare (!) som var otillgängliga – blev för kännbara, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Första halvlek var godkänd. Andra halvlek var långt från godkänd. Vi mötte ett vasst motstånd men sättet vi föll ihop på när vi släppte in tre mål på kort tid var inte acceptabelt, säger Kalle Karlsson, som berömde Richard Ntirugelegwas insats i första halvlek.
– Alla andra kan betydligt bättre och jag hoppas vi visar det i genrepet på lördag mot Haninge/Brandbergen.

Arameiska-Syrianska-KB 6–1 (2–0)
Mål, KB: 3–1 (55) Christofer Garofalo (straff).
Publik: 60.

/red