Årets Ledarkonferens: Kort sammanfattning

kb-pelleFrån kansliet

På Karlbergs samarbetspartner, Ballbreaker Kungsholmen, så arrangerades den tredje Ledarkonferensen i ordningen. Under söndagen den 20 november slöt 40 ledare upp för en eftermiddag av både nytta och nöje.

Inledningsvis fick deltagarna en kortare genomgång av Klubbchef Pelle Brädefors. Först ut var lite återkoppling från förra årets konferens och det värdegrundsarbete som genomfördes då. Presentation av nuvarande organisation samt ny personal. Många frågor kring den anläggningssitution som råder i Stockholm och som påverkar oss i vårt arbete. Intresset var stort och oron kännbar.

Nästa föreläsare var Ida Wiberg som redogjorde för den del inom den nya spelarutbildningen som rör fysträning för barn. Ett ämne som verkar vara uppskattat och välkommet.

Det följdes av att Sportcheferna Thomas Bahnson och Johan Wilny som under en kort presentation öppnade upp den nya spelarutbildningen som planeras att implementeras under början av nästa år. Datum för genomgång av teori samt praktik är satta och kallelser kommer till samtliga tränare i början av december.

Andreas Cleasson höll sedan en väldigt intressant föreläsning om ”Ledarskapets psykologi” där frågorna och aha-upplevelser avlöste varandra. Mycket spännande och lärorikt. Vi ska samla in föreläsningen och dela ut till alla för er att läsa på lite kring ämnet. KB kommer även att anlita Andreas under nästa år för ytterligare några föreläsningar och workshops.

Karlbergs BK och Gamla Karlbergare är stolta att presentera de tre pristagare som fick mottaga priser i kategorierna: Årets Kvinnliga ledare, Årets Manliga ledare och Årets Karlbergare.

För sitt engagerade arbete under året. sara-pristagare-arets-kvinnliga-ledare-litenUppvisar en drivkraft och en effektivitet i sin roll som spindeln i nätet för en av våra största grupper i föreningen. Utmaningarna och administrationen för denna grupp har under året varit stor och denna person har styrt laget på ett väldigt kompetent sätt. För ständigt en god dialog med klubben och är precis den typ av lagledare KB efterlyser – Sara Brandell F05/06

För sitt kompetenta tränarskap och ledarskap. Uppvisar stora kunskaper för tobias-pristagare-arets-manliga-ledare-litenspelarutveckling för barn och ungdomar och är med sitt positiva och engagerande ledarskap en förebild för sina spelare och en mentor för sin yngre tränarkollega. Har varit en stabil grund i en säsong av stora förändringar i laget. Hälsar alltid på personal och ledare runt planen och visar öppet förståelse för de utmaningar KB står inför. Vi är glada för att ha denna ledaren i vår förening – Tobias Hansson P04 Gul/Vit

Årets Karlbergare 2016

Mattias är en god representant för Karlbergs BK. Mattias har genom sin personlighet, kapacitet och stora engagemang en stor förmåga att se helheten, med andra ord både till individens, egna lagets och hela föreningens bästa. Mattias överensstämmer, genom sitt sätt, mycket väl med den värdegrund som Gamla Karlbergare redovisar i sitt dokument ”Att vara en ungdomsledare i Karlbergs Bollklubb”

Mattias är en Karlbergare – Mattias Johansson P-07 Vit

Avslutningsvis avnjöt vi alla en avslappnad middag. Vi vill rikta ett stort tack till Ballbreaker, alla föreläsare, pristagare, Gamla KB samt deltagare som gjorde denna konferens till en lyckad och trevlig tillställning.

/red