Årets match i dag!

kb-andersNyheter KB fotboll, SeniorLeave a Comment

KB_Sirius

I kväll kl 19.00 spelas årets match för KB:s herrlag på Stadshagen. Seriespelet i all ära men inget lag i division 2 kan mäta sig med kvällens motståndare – suveräna serieledarna i division 1 norra. Välkomna att se IK Sirius!

Hittills har Sirius spelat nio matcher i årets serie och är ännu obesegrade. Måndagens viktiga seger hemma mot Vasalund med 2-1 innebär att laget dessutom rycker ifrån Dalkurd som är det enda hotet mot Uppsalalaget.

Upplänningarnas bägge mål gjordes av Moses Ogbu som kommer att vara med som avbytare i kvällens fajt.

Fjolårets cupspel (med avslut i våras) för Sirius del ledde ända till kvartsfinal mot Öster via seger mot Hammarby och gruppseger före Elfsborg, GAIS och Ljungskile. De är dock inte omöjliga att rå på.

I fjolårets första omgång vann de visserligen 3-1 borta mot KB:s seriekollega, Sollentuna, men först efter förlängning.

Vad väntar sig då Sirius av KB?

– Vi har förhört oss en del om Karlberg, och det är ett hårt arbetande lag med en rak, energifylld fotboll, löpstarka och fysiska. Det blir ingen lätt match. Vi har ett högre bolltempo och det måste vi utnyttja, säger tränare Kim Bergstrand till Sirius webbplats.

Sirius har redan släppt sin startelva. De har en offensiv 4-3-3-uppställning:

Martin Karlsson – Jakob Bergman, Mathias Benker, Oscar Pehrsson, Viktor Lövgren – Johan Claesson, Kim Skoglund, Mirza Jelecak – Joel Rydstrand, Christer Gustafsson, Elliot Käck.

Avbytare: Jonas Bylund, Johan Arneng, Kerim Mrabti, Moses Ogbu, Johan Andersson, Deniz Yaldir

Fotnot: Mer om KB:s förberedelser kan du läsa i matchreferatet från matchen KB S/R – Sollentuna.

/red