Årets mest spännande vecka

kb-andersNyheter KB fotboll, SeniorLeave a Comment

KB_2013_Gustav_Lahlou

För Gustav Hedberg och Jawad Lahlou väntar en spännande vecka på Stadshagen. Foto: Anders Jansson

På lördag kommer serieledande Huddinge IF på besök. Men det är inte den enda toppmatchen som Kungsholmens och Vasastans gunstlingar bjuder på den närmaste veckan.

Nu står det nämligen klart att KB får svåraste tänkbara motstånd i första omgången av cupen 2014. Matchen spelas onsdagen den 12 juni och för motståndet står Uppsalalaget IK Sirius.

Sirius gjorde mycket väl ifrån sig i Svenska cupen 2013 som nyligen avslutades med final på Friends Arena. På vägen mot kvartsfinal slog upplänningarna bland annat ut Hammarby, Elfsborg, GAIS och Ljungskile men fick till slut se sig besegrade av Öster i kvartsfinalen.

Webbredaktionen vände sig till KB:s assisterande Roger Svensson för att höra vad han tycker om lottningen.

– KB får möta Sirius i första omgången av cupen. Hur känns det?

Inspirerande. Det skall bli kul att mäta sig med ett av topplagen i division 1 norra och det ger grabbarna en chans att se vad som krävs för att spela på nästa nivå.

– Huddinge och Sirius inom fem dagar. Hur påverkar det laget?

Det kommer att bli tufft att få alla hela och friska till matchen mot både Huddinge och Sirius. Vi har en del skador och sjukdomar som oroar just nu, men jag kan lova dig att tändningen inför bägge dessa bataljer kommer att vara heltaggad. Det är en utmaning att spela mot serieledarna, samtidigt som Sirius är en jätteutmaning i sig.

– Vad vet du om Sirius?

Vi har bra koll på Sirius, då vi har fått ett antal rapporter från tränare runt om i Sverige. Vi vet att det är en hårt satsande förening med målet att vinna sin serie och gå upp i Superettan.

– Vad har KB för chans att skrälla mot Sirius?

I en match kan allting hända och visst har vi en chans. Vi måste vara extremt noggranna i allt vi gör, defensivt då vi skall eliminera våra egna bjudningar och offensivt med att ta till vara på de få chanser som kommer att erbjudas.

Tack Roger och lycka till!

/red