Asokolo Simba ansluter till Karlberg

kb-redNyheter, Senior

Ytterligare en Simba ansluter till Karlbergs BK. Asokolo Simba, 18, tvillingbror till Moonga har bestämt sig för spel i KB.

Asokolo Simba debuterade i division 2 redan 2016, som 16-åring, för Håbo FF. Han gjorde ett par träningar med KB i november förra året. Då valde han själv att stanna i division 3 och Håbo FF, medan brorsan Moonga anslöt till KB. Nu har Asokolo, som tillbringade hösten hos division 2-kollegan Sundbybergs IK, valt att ta klivet till samma lag som brorsan.
– Asokolo är oerhört kvick och duktig en mot en. Dessutom är han en lyhörd kille med fin karaktär. Det ska bli intressant att se hur han utvecklas hos oss under nästa säsong., säger Lennart Sandahl, sportchef i Karlberg.

KB-tränaren Kalle Karlsson säger:
– Asokolo har liknande egenskaper som Moonga, förutom att han är högerfotad. Han är också avig, duktig på att utmana och snabb. I Håbo och i Sundbyberg har han spelat i olika positioner, men nu ska vi försöka utnyttja hans spetsegenskaper. Som med alla unga spelare behöver vi slipa på en del saker, men Asokolo har stor potential.

Fakta
Namn: Asokolo Simba. Född: 2000. Position: Yttermittfältare. Moderklubb: IF Brommapojkarna. Övriga klubbar: AFC, Hammarby IF, Håbo FF, Sundbybergs IK.