Aspudden/Tellus–Karlbergs BK 3–1

kb-redMatchreferat 2018, Nyheter, Senior

Karlbergs BK åkte ur Stockholm Cup i lördags efter förlust mot Aspudden/Tellus.

Historien upprepar sig. För två år sedan åkte KB ur cupen mot Aspudden, den gången med 0–4. I lördags var det dags igen. Aspudden från den södra divsion 2-serien vann med 3–1 och skickade ut KB.
– Matchen var väldigt lik den för två år sedan. Vi hade bollen och spelmässigt övertag hela tiden men vi var alldeles för bekväma och alldeles för givmilda bakåt. Aspudden spelade smart och vann rättvist, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
KB hade sina bästa lägen i början av matchen, men fick inte in bollen. Istället tog Aspudden ledningen i 35:e minuten på nick. Efter paus kvitterade KB på straff genom Modou Gassama samtidigt som en Aspuddenspelare snackade till sig ett rött kort. Då tog KB över helt och Alexander Kärki var nära att sätta 2–1 med en frispark tätt utanför. Dessvärre fick även KB:s William Garcia sin andra varning och då blev matchen öppen igen med spel tio mot tio. Aspudden satte 2–1 med knappa halvtimmen kvar och kontrade in 3–1 med tio minuter kvar.
– Vi är inte alls nöjda med insatsen. Vi fick en nyttig läxa av Aspudden 2016 i cupen och jag hoppas att det här blir samma nyttiga läxa för oss. Vi behöver vara smartare och mer noggranna defensivt.
Mittfältaren Victor Vera Garcia höjde sig över mängden hos det rödvita laget.

Aspudden/Tellus–Karlbergs BK 3–1 (1–0)
Mål, KB: 1–1 (52) Modou Gassama (straff).
Publik: Ca 30 (på Stadshagen).