Bahnson: ”Ingen flickspelare ska behöva lämna”

kb-pelleFrån kansliet, Nyheter

Redaktionen har snackat med Thomas Bahnson, avgående Sportchef Ungdom Karlbergs BK. Vi fick chansen att ställa några frågor.

Du har sagt upp dig från din tjänst i KB, kan du berätta vad det är du ska göra istället?

Ja, till slut kom jag fram till det beslutet efter mycket funderingar, det var inte ett lätt beslut måste jag medge. Jag har blivit antagen till GIH där jag ska studera till specialidrottslärare. ”special” delen kommer vara med inriktning fotboll så min framtid kommer fortfarande vara i denna bransch.

Du kommer dock vara kvar i KB med lite andra uppgifter, vilka är det?

Absolut, det var inget alternativ att lämna helt och hållet. KB har varit min klubb i snart 4 år och jag hjälper gärna till i den utsträckning jag kan. Jag kommer stanna kvar i min roll som Chefstränare för U-17 och jag blir även Sportchef för Flick/Dam sektionen.

Ditt nya uppdrag som Sportchef Flick/Dam, vad är det för tjänst och vad är målsättningarna med din roll?

Vi har analyserat de behov som finns och en person som fokuserar enbart på flicksektionen, där andra utmaningar än på pojksidan finns, är viktigt att få på plats för de målsättningarna vi har. Tjänsten kommer ligga på 8h i veckan och är delvis praktisk och delvis strategisk. Målsättningarna är långsiktiga, min uppgift är att marknadsföra KB:s flickfotboll så vi fortsatt får ett stabilt inflöde av flickor i knatteverksamheten samt motverka dropoff. Det gör vi genom att öka kunskapsnivån i tränarstaberna för att säkerställa kvalitén på träningarna och att arbeta för att ha ett lag i varje årskull. Även om verksamheten alltid ska byggas runt glädje och kamratskap så vill vi skapa en miljö där så många flickor som möjligt ska vilja bli så bra som möjligt på sin idrott. Ett av mina större uppdrag kommande månader är att få ett damlag på plats till nästa säsong och målsättningen är att vi ska vara ett stabilt div 3 lag inom några år, ingen undomsspelare ska behöva lämna KB:s flicksektion i framtiden för att få en bättre utbildning eller möjlighet att ta nästa steg.

KB hade ju ett Damlag för några år sedan, vad kommer KB göra annorlunda nu och vilka förutsättningar finns det för att lyckas bättre?

Vi vill att damlaget ska vara en förlängning av ungdomsverksamheten. Där träningsvilja och vilja att utvecklas ska vara det primära, med spelare som har framtiden för sig och som vill satsa på sin fotboll. Alla lag behöver rutinerade spelare och även så i KB:s damlag men det ska vara en plattform för våra flickspelare att ta nästa steg i sin utveckling.

Varför kommer vi lyckas nu? Nu börjar vi bygga underifrån istället och arbetet vi lägger ner nu kommer ge resultat längre fram.

Det här förändringarna innebär att din tjänst delas upp i två, varför har ni gjort det?

Vägen framåt för KB är att hitta specialister i våra olika roller, att vara administratör/konsulent och att vara Sportchef är egentligen två helt olika typ av roller och kräver olika egenskaper hos en person. Det är också ett tungt arbete att kombinera dessa roller i en heltidstjänst och av dessa anledningar vill vi effektivisera båda rollerna genom att dela upp min tjänst.

/red

Kommentarer

kommentarer