”Bästa lägret jag varit med om”

kb-redNyheter, Senior

Drygt två veckor återstår till premiären i division 2 norra Svealand. Sportchefen Lennart Sandahl ger här en statusuppdatering om truppen direkt från lägret i Antalya.

Enligt de bilder som kablats ut i sociala medier ser det ut som att KB i år har hamnat på ett lyxhotell (inte minst sportchefen som fått sviten) och får njuta av perfekta planer och superväder i Turkiet. Stämmer det?
– Det är en korrekt bild. Jag har varit på en 4-5 träningsläger tidigare och det här är det absolut bästa jag varit med om. Service värdigt ett femstjärnigt hotell, väldigt bra mat och fantastiska gräsplaner. Här får våra spelare verkligen allt de behöver och vi har tillgång till såväl gym och spa där man kan återhämta sig. Är supernöjd med vår svenska arrangör Eija Feodoroff (på tillslag.se) som jag rekommenderar varmt. Extra nöjd eftersom hon, trots sitt späckade schema, tog sig tid att köra ett pass tillslagsteknik med våra lyhörda spelare. Hon är en guru inom området och tränar flertalet av Sveriges bästa spelare.
– Haha, ja, det blev faktiskt en svit (som vi givetvis inte betalat extra för) för mig och Per Fahlman (inlånad målvaktstränare från U19). Det började som ett skämt med Tillslags personal, men de verkar ha så bra kontakt med hotellet att det blev verklighet. Ska absolut inte klaga över utsikten från terassen, eller det välfyllda kylskåpet för den delen.

Hur är truppstatusen i nuläget? Söker ni nya spelare?
– Just nu är vi 17 spelare plus 3 målvakter i truppen. Lovande målvakten Simon Lundberg, 19, ersätter Fernando ”Tito” Carrillo Iglesias som fick ett Superettankontrakt med IK Frej. Vi letar en försvarsspelare till och sedan har vi alltid plats för en ”Mr X” om det skulle dyka upp någon i ett sent skede.

Om du jämför årets trupp med fjolårets trupp, vad är skillnaden?
– Den största skillnaden tycker jag är att konkurrenssituationen är mycket bättre. Det känns som vi har minst två bra spelare på varje position. Något vi medvetet skapat för att vi tror att ingen utvecklas om man är för säker på sin plats i startelvan. Jag tycker att vi tar steg framåt hela tiden. Spelarna är duktiga på driva på varandra och jag både tror och hoppas på en framgångsrik säsong.

/red

Kommentarer

kommentarer