Beckman om knepen för framgång: ”Vi har en härlig sammanhållning i laget”

RedaktionenNyheter, Senior

Dramatiken är stor inför avslutningen av division 2 norra Svealand. Med tre matcher kvar ligger Karlbergs BK tvåa på kval till division 1. En av årets viktigaste spelare, Gabriel Beckman, ger sin syn på läget i laget inför hemmamatchen mot Bollnäs imorgon lördag.

Beckman, som gör sin andra säsong i KB-tröjan sen övergången från Djurgårdens U19, har varit en viktig kugge i lagets solida defensiva spel. Vi ställde den unge försvararen mot väggen.

Tre matcher återstår av serien. Hur tänker du kring lagets utveckling den här säsongen?

– Hur vi har kommit att utvecklas den här säsongen anser jag beror på hård träning. Kalle (Karlsson) har varit väldigt tydlig med hur han vill spela och vad han vill att vi ska göra på plan. Med tiden har det kommit mer naturligt med dem passningsmönster som vi har tränat hårt på och hur vi ska placera oss på planen och därför har vi progressivt utvecklat vårt spel anser jag.

Nämn tre framgångsfaktorer för KB 2018?

– Om jag ska nämna tre framgångsfaktorer så är det den härliga sammanhållningen vi har i laget, lojaliteten till vår spelidé då alla gör allt för att följa sina direktiv och göra sitt yttersta samt träningsviljan som vi har i vår grupp.

Vad säger du om din egen prestation den här säsongen – du har spelat nästan varje match från start?

– Min prestation har väl varit helt okej. Som du säger har jag nästan spelat varenda match så det har varit väldigt roligt. Jag har aldrig spelat i trebackslinje förut så det var man tvungen att anpassa sig till men spelar man med så duktiga spelare runtom sig i Micke, Alexis och vår målvakt Viktor så har vårt samspel blivit väldigt bra.

Vi har kvalplats till division 1 i egna händer. Hur ska vi göra för att klara att hålla den hela vägen?

– Vi ska fortsätta på den inslagna vägen som vi har haft efter sommaruppehållet. Hålla oss till vårt spel och inte underskatta någon oavsett vart dem ligger i tabellen.

Matchen mot Bollnäs spelas på lördag, avspark 14:00 på Stadshagen.