Bele Barkarby FF – KB 2–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK föll på söndagen borta mot Bele Barkarby (2–1).

KB hade chansen att gå upp på kvalplats i division 3 östra Svealand genom att besegra jumbon Bele Barkarby. Men KB fick en tung start då hemmalaget gjorde 1–0 redan i femte minuten genom Anton Tollerup.
Karlberg reste sig och kvitterade efter kvarten spelad genom David Lividikos. Resten av halvleken styrde gästerna spelet på Veddestavallen och hade ett par vassa chanser att ta ledningen. Bland annat träffade Keivan Keshavarz ribban och Modou Gassama sköt tätt utanför stolpen när han avslutade i bra läge.
I andra halvlek hade KB ett par fina möjligheter direkt efter vilan att ta ledningen. David Lividikos hade den första men skottet blockerades. Vid hans andra läge, efter att ha frispelats av Filip Mårtensson, hann anfallaren avsluta, men hemmamålvakten Benjamin Skog räddade och Lividikos skadades i situationen och tvingades utgå.
KB ägde bollinnehavet och styrde matchen, men man hade svårt att skapa chanser mot det kompakta Beleförsvaret. Hemmalaget var inte heller ofarligt när man fick kontringsläge och Jawad Lahlou nickade undan en boll på mållinjen.
Med några minuter kvar av matchen fick Bele läge att ställa om, Daniel Hoch frispelades och gjorde inget misstag fri med Viktor Segerström.
– Vi nådde inte upp i vår normala kapacitet idag, det känns riktigt trist att vi inte förmådde att prestera på den nivån vi gjort senaste veckorna. I första halvlek finns det perioder där vi spelar bra, men i andra kändes det som vi saknade både energi och spets på sista tredjedelen, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Mittfältaren Filip Mårtensson höjde sig över mängden i KB.
Nästa match spelas på lördag hemma mot IFK Viksjö.

Bele Barkarby FF–Karlbergs BK 2–1 (1–1)
Mål, KB: 1–1 (15) David Lividikos (Richie Ntirugelegwa).
Publik: 82.