Berg och Gallo inför BK Forward: ”Vi vill ha revansch”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Intervjuer med högerbacken Simon Berg och huvudtränaren Pierre Gallo inför matchen mot andraplacerade BK Forward på lördag 14.00, Stadshagen.

Du har varit bofast på högerbacken den här säsongen. Hur utvärderar du dina insatser så här långt?
– Högerback var en ny position för mig men jag tycker att det har funkat bra. Självklart kan det alltid bli bättre men jag är nöjd med min prestation hittills, säger Simon Berg.

KB ligger femma i tabellen. Nöjd eller missnöjd?
– Med tanke på hur matcherna har sett ut så är jag lite missnöjd. Vi har åkt på en del onödiga poängtapp. Jag tycker att vi har kapacitet att ligga högre upp i tabell.

Vad behöver vi göra för att slå topplaget BK Forward?
– Förra gången släppte vi in tre mål mot Forward så självklart är det viktigt att vi ligger rätt i defensiven och inte bjuder på något. Sen tror jag att det är viktigt att vi vågar hålla i bollen och göra det vi är bra på trots att vi möter ett lag som ligger före oss i tabellen.

Huvudtränaren Pierre Gallo säger så här.

Bitter torsk mot Aspudden. Vad drar vi för lärdom av matchen?
– Att vi behöver spela snabbare med färre tillslag mot lågt sittande lag, sen finns det såklart andra parametrar som gör att vi behöver fler tillslag i skarpa moment men det jobbar vi vidare med på träning.

Hur ser du på matchen mot BK Forward?
– Forward är ett mycket bra lag och det kommer bli en oerhörd utmaning för oss, vi ska göra vårt yttersta för att vinna matchen.

Vad blir segerreceptet?
– Det taktiska vill vi inte prata om utan jag gör det enkelt och konstaterar att vi måste vara redo för kamp. Ett oerhört fysiskt lag som är jobbiga att möta, alla är införstådda med vad som gäller på lördag och vi vill ha revansch från förlusten i våras.

/red