Bergenheim flyttar hem: ”Kommer aldrig glömma kvalvakan”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK:s uppskattade mittfältare/ytterback Sebastian Bichler Bergenheim lämnar klubben efter en och en halv säsong. Flyttlasset går tillbaka till Örebro där han skrivit på för seriekonkurrenten Karlslund.
– Jag vill å klubbens vägnar tacka Sebbe för hans tid i KB-tröjan, säger KB:s sportchef Lennart Sandahl.

I skadade Michael Jahns frånvaro har Bichler Bergenheim fått bära ansvaret som lagkapten under vårsäsongen. I sin sista match i klubben fick han vara med och vinna med 2-1 borta mot Håbo, där han gjorde ett av målen.

Men nu lämnar han Karlberg och Stockholm för att flytta hem igen. KB:s sportchef tycker att det är tråkigt att tappa en så bra spelare och människa.
– Sebbe har varit en av KB:s mest bärande spelare i två säsonger så det är klart att det är trist att tappa honom. Samtidigt är en studier och jobb en del av livet så det är bara att acceptera läget. Jag vill tacka Sebbe för den här fina tiden vi fått dela tillsammans i KB och önska honom lycka till i Örebro och Karlslund.

Redaktionen passade på att ställa ett par frågor till flyttfågeln.

Berätta om anledningen till att du flyttar tillbaka till Örebro?
– Anledningen var att jag och tjejen kände oss färdiga i Stockholm och ville närmare hem.

Berätta gärna om dina bästa KB-minnen?
– Bästa minnet måste vara förra säsongen där vi var nära att gå upp i div 1, många roliga matcher som man fick spela och uppleva, kvalvakan är något som kommer vara med hela livet. Sen alla lagkamrater man har spelat med och även att jag fick vara assisterande lagkapten som var lärorikt!

Hur kommer det kännas att möta KB på Stadshagen i höst?
– Att möta KB i höst kommer självklart vara ett speciellt möte, jag trivdes väldigt bra i laget och spelade 1,5 år i KB så klart det kommer vara speciellt men ändå roligt!

Har du någon hälsning till våra supportrar?
– Supportrarna vill jag tacka så mycket för min tid i Karlberg och tacka för att de är på plats och stöttar hemma som borta.

***

Under söndagen vann KB genrepet mot Huddinge med 2-1 efter mål av Sitapha Ndure och Alenga Masimango. På lördag sparkar division 2 Norra Svealand igång igen när KB ställs emot Gamla Upsala på Stadshagen. Avspark 14.00.

Välkomna!