Bergenheim: ”Jag har inte hittat min favoritposition”

kb-redNyheter, Senior

Nyförvärvet Sebastian Bergenheim, 22, har, precis som Karlbergs BK, öppnat säsongen starkt. Här berättar han om inledningen i serien, hur han trivs i den nya staden och vad som krävs för tre poäng mot Gamla Upsala.

Nykomlingen Karlbergs BK har inlett med sju poäng på tre matcher. Vad säger du om starten och bortasegern mot Västerås IK (2–0)?

– Tycker absolut det är en bra start på de första tre matcherna, där vi tagit sju poäng och har noll insläppta mål på bortaplan. I mina ögon var  det inte var någon snack att vi var det bättre laget mot Västerås IK. Kändes som vi var närmare 3–0 än vad Västerås var 2–1.

Nyinflyttad från Örebro och division 2-klubben Rynninge. Hur trivs du i Stockholm och i KB?

– Trivs mycket bra med både jobb (fritidsledare på Kungsholmens grundskola) och lagkamraterna i Stockholm. Ett gött gäng om man säger så.

Du har spelat både mittback, högerback och kan även lira innermittfältare. Men var trivs du bäst egentligen?

– Jag kan väl inte säga att jag har någon favoritplats att spela på. Har spelat på många positioner och inte direkt hittat min favorit. Så jag spelar helt enkelt där tränaren säger att jag ska spela.

Gamla Upsala hemma på lördagen. Vad behöver KB göra för att fansen på plats ska få en trevlig valborgsmässoafton på Stadshagen?

– Att vi fortsätter att spela samma offensiva och roliga fotboll som vi har gjort. För då kommer vi plocka tre poäng på ett förhoppningsvis soligt Stadshagen på lördag.

Namn: Sebastian Bergenheim.
Född: 1993.
Position: Försvarare.
Moderklubb: Bråtens IK.
Kom till KB: 2016 (från Rynninge).
Antal matcher i serien 2016: 3.
Mål: 0.
Assist: 1.

Fotnot: KB tar emot Gamla Upsala hemma på lördag kl 14.00.