Bichler Bergenheim förstärker KB

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK fortsätter att förstärka inför comebacken i division 2. Nu är försvararen/mittfältaren Sebastian Bichler Bergenheim, 22, klar för KB.

Sebastian Bichler Bergenheim har tränat med Karlberg sedan uppstarten i januari. 22-åringen har övertygat på träningarna och nu har klubbarna enats om övergången.
– Sebastian är en väldigt välskolad och klok spelare. Han är framför allt en väldigt skicklig passningsspelare men också duktig i det individuella försvarsspelet, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Han kan spela i flera positioner, mittback, defensiv mittfältare och offensiv mittfältare, men vi ser honom främst lite längre bak i planen.

Sebastian Bichler Bergenheim spelade förra året för Örebrolaget Rynninge IK i den västra division 2-serien. Där var han en nyckelspelare och valdes efter säsongen till årets spelare av lagkamraterna. Innan dess har han representerat KB Karlskoga i hemstaden.
Sportchefen Lennart Sandahl är nöjd med värvningen.
– Vi hade hört mycket gott om Sebastian innan han ens satte sin fot i Stockholm: Passningsskicklig, följsam, bra attityd och behärskar många positioner. Den infon visade sig stämma alldeles utmärkt och lagledningen är inte förvånad över att han valdes till Rynninges bästa spelare. Sebastian har dessutom en fin karaktär och kommer säkerligen vara en god ambassadör för Karlbergs BK.

Han blir KB:s femte nyförvärv efter Adam Westin, Robiel Mecconen, Ivan Förlin och Alexander Bergendahl Kärki.

/red