Bicicleta och straffmål när KB säkrade femteplatsen

Lennart SandahlNyheter, Senior

Sista matchen för säsongen mot IFK Lidingö handlade om femteplatsen i tabellen och således bästa Stockholmslag i serien. Och dramatiskt skulle det bli. KB hamnade i underläge två gånger om – men lyckades komma tillbaka (2-2).

Solen sken på Stadshagen när Karlbergs BK och IFK Lidingö skulle göra upp om femteplatsen i serien.

Rödvitt inledde piggt och i den sjätte minuten fick Christopher Redenstrand ett jätteläge. 17-årige Edvin Monemi, som gjorde sin första match från start, friställde ”Stoffe” som sköt – men målvakten kunde rädda till hörna. Efter 15 minuter stack Lidingö upp när deras nummer 10 rann igenom väl enkelt och testade Viktor Segerström – vars benparad gick i stolpen och ut.

KB fortsatte att ha initiativet och skapade några halvchanser. I stället ställde Lidingö om snabbt och skickligt och kunde göra 0-1 efter 20 minuter. En kalldusch för hemmalaget. Men kvarten senare skulle vi få se årets mål på Stadshagen. Målkungen Alan Naib hade ryggen mot målet och slog till med en vacker, vacker cykelspark i bortre krysset.

Med 25 minuter kvar av matchen drog KB på sig en straff. Segerström räddade dock snyggt. Ett par minuter senare skulle Lidingö få sitt mål i alla fall. En hörna gick rakt i mål efter kommunikationsmisstag i KB-försvaret. Det såg ut att bli ännu en tuff förlust, men unge Monemis halvvolley i den 90:e minuten träffade en täckande IFK-arm. Solklar straff och där var Naib kylig då han rullade in sitt andra mål för matchen.

En poäng räckte för att KB skulle säkra femteplatsen i division 2 Norra Svealand och således bli seriens bästa Stockholmslag för andra året i rad.

Tack för att ni följt oss i år och varmt välkomna tillbaka till Stadshagen under 2018!