Bitter KB-förlust på Aspuddens IP – nu väntar seriefavoriten

Lennart SandahlNyheter, Senior

Det blev en tung afton för de rödvita KB-spelarna på fredagen. Trots en positiv formkurva med tre raka segrar åkte gästerna hem till Kungsholmen lottlösa från Aspuddens IP.
– Vi kom tyvärr inte upp i normal standard, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Karlbergs BK avslutade vårsäsongen med att besegra Håbo på bortaplan. När höstsäsongen inleddes fortsatte Kungsholmenlagets segertåg. 2-1 mot Gamla Upsala och 7-1 mot Syrianska Kerburan – samt ett bättre skadeläge än någon gång under säsongen – gjorde att förhoppningar fanns att fortsätta segerraden.

Men Aspudden Tellus, som genom åren varit något av ett ”bogey team” för KB, skulle kamma hem alla tre poängen den här gången. Aspudden valde att spela ett väldigt lågt försvarsspel och tillät KB föra spelet från matchminut ett. Trots att allt kändes lugnt och tryggt bakåt lyckades hemmalaget ta ledningen efter en rejäl bjudning från de rödvita.

En långboll från målvakten skarvades vidare och en misslyckad tillbakanick friställde en Aspuddenspelare. KB kom dock tillbaka och i den andra halvleken kvitterade rödvitt genom Alan Naib. Succélånet från AIK kunde inte missa när Simon Bergs inlägg satt precis på pannan. I en tämligen chansfattig match kunde Aspudden, som såg nöjda ut med kryss, avgöra sent. KB-försvaret bjöd på en onödig hörna och på denna nickade Aspudden in segermålet.

– Det var med en riktigt tung känsla vi åkte hem från Aspudden i fredags. Okej, vi gjorde inte någon av våra bättre matcher. Men det kändes inte som en match vi borde ha förlorat. Vi hade varit besvikna med kryss, men en poäng borta är alltid en poäng borta, säger KB:s sportchef Lennart Sandahl som såg matchen på plats.

– Det var i alla fall roligt att se att våra nyförvärv Alan Naib och Viktor Kramer snabbt kommit in i laget och stod för individuellt sett bra insatser. Nu tar vi nya tag inför BK Forward på lördag!, säger han.

BK Forward sågs av många som storfavorit till uppflyttning inför säsongen och har stått för en stark säsong. I nuläget ligger örebroarna tvåa i tabellen, två poäng bakom lokalkonkurrenten Karlslund. Det blir en tuff utmaning för femteplacerade KB som förlorade med klara 3-0 när lagen möttes på Trängens IP i början på maj.

Varmt välkomna till Stadshagen nu på lördag! Avspark 14.00.

/red