Bitter men hedersam förlust för damerna

Thomas BahnsonDam

Igår kväll bortaspelade damerna mot Vallentuna BK i seriepremiären i division 4A.

Första matchen på naturgräs sedan lerbrottningen i Danderyd förra säsongen och jag fick ytterligare ett kvitto på varför jag föredrar konstgräs alla dagar i veckan med ett klimat som i Sverige, bollen studsade lite som den ville helt enkelt.

Vallentuna åkte ner från division 3 förra året och är ett av de topptippade lagen i denna serien. Det var en utmaning att möta dom i vår första division 4 match men vi klarade uppgiften galant. Vi tog ledningen redan i 2a minuten efter att Anna Söderberg slagit en lobbpass över deras backlinje till Klara von Liewen Wistrand som efter att ha tvingat målvakten till ett misstag placerade in bollen i öppet mål. Vi fortsatte pressa hårt och fick utdelning igen i 17e minuten när Matilda Gustafsson gjorde sitt första KB mål på ett fantastiskt skott utanför straffområdet efter fint samarbete med Klara von Liewen Wistrand.

Efter detta kan jag bara minnas en kavalkad av missade målchanser från vår sida för att utöka ledningen ytterligare. Anna Söderberg fick se sitt volleyskott från nära håll segla precis över ribban och Molly Jansson Breide skarvade ett inlägg som rullade längs med mållinjen bland annat. Istället fick Vallentuna in en reducering i 44e minuten efter ett missförstånd mellan försvarare och målvakt.

Andra halvlek hann knappt att börja innan kvitteringen kom och efter det hade vi svårt att spela vårt eget spel, vi tappade ork och stressade för mycket i eget bollinnehav, rädslan att förlora blev kanske för stor efter att vi tappat vår ledning. Vallentuna fullbordade vändningen i 70e minuten efter en hörna. Vi tryckte sedan på för en kvittering och borde fått in minst ett mål på ett av våra många fina lägen på slutet.

En bitter men hedersam förlust mot ett topptippat lag. Vi visade att vi hör hemma i division 4 och att vi inte behöver underkasta oss något lag. FC Hammarby väntar på fredag, också ett lag som åkte ner från division 3 förra året, ingen lätt öppning på serien men vi är grymt taggade!

Sinead

Rebecka, Emma.L, Emma.O, Kristin

Emma.S, Madeleine, Anna, Molly

Matilda, Klara