BKV Norrtälje – KB 1–1

kb-redMatchreferat 2016, Senior

En poäng borta mot serieledaren. Karlbergs BK:s resultat borta mot BKV Norrtälje överraskade nog många igår.

Division 2-mötet mellan BKV Norrtälje och Karlberg gjorde ett gästspel på Europatipset i går.
Och sett till vad landets tippare gissade hade KB inga större chanser på förhand. Endast 10 procent hade streckat seger för gästerna medan 71 procent trodde på planenlig trepoängare för hemmalaget som hade radat upp fyra raka segrar i inledningen av serien.
Men det var Karlberg som började bäst på Norrtälje Sportcentrum. Bortalaget förde spelet och skapade en del farligheter inledningsvis.
I den 17:e minuten resulterade det efter att Alexander Kärki vackert chippat bollen i ribbans undersida och ned på mållinjen (eller var bollen rentav inne?) och David Lividikos nickat in returen.
KB fortsatte att styra matchen efter målet och Aaron Kabondo hade ett gyllene läge att sätta 2–0 i mitten av halvleken. Istället kom en kvittering från ingenstans. Norrtälje, som saknade notoriska målgöraren Andreas Bellander i startuppställningen, kombinerade längs vänsterkanten och frispelade Emil Skogh. Denne satte 1–1 i nättaket.
– Första 25 minuterna är vi väldigt nöjda med. Sedan slappnar vi av vid ett tillfälle och då straffar de oss direkt. Det var surt att gå in i paus med bara oavgjort, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek jämnades spelet ut och ju längre halvleken gick, desto mer tog Norrtälje över. I slutminuterna tryckte hemmalaget på och det var nära hemmamål ett par gånger. Sammantaget var nog 1–1-resultatet rättvist.
– Det är lätt att se varför Norrtälje toppar serien, de är stora och tunga och jobbiga att möta, ett gediget lag. Det var en bra bortapoäng för oss även om man är lite besviken att vi inte gick ifrån till 2–0 i första, säger Kalle Karlsson.
KB-tränaren berömde mittfältaren Aaron Kabondo som gjorde sin första match från start i KB-tröjan.

Hur det gick med Europatipset? Cirka 15 procent av tipparna prickade in krysset och utdelningen för 13 rätt blev 8 613 kr för de 126 lyckliga vinnarna.

BKV Norrtälje–Karlbergs BK 1–1 (1–1)
Mål, KB: 0–1 (17) David Lividikos (Alexander Kärki).
Publik: 252 (på Norrtälje Sportcentrum).

Nästa match för Karlberg spelas hemma på Stadshagen på söndag kl 14 när IK Franke kommer på besök.