BKV Norrtälje – KB 5–0

MelkerMatchreferat 2015, Senior0 Comments

MarcusHolm3
Marcus Holm gjorde division 2-debut i lördags i förlustmatchen mot BKV Norrtälje.

Karlbergs BK åkte på en rejäl smäll i lördags när BKV Norrtälje vann med hela 5–0 på IP i Norrtälje.

Förutsättningarna för KB inför matchen var minst sagt mörka. Skador, ej spelklara nyförvärv och frånvaro i form av bortresta spelare innebar att KB-tränaren Richard Karlsson endast hade 13 spelare att tillgå. Bland dessa fanns reservmålvakten Rasmus Holst och två tonåringar som aldrig satt sin fot i division 2 tidigare, Max Nordlinder och Marcus Holm. Max, som fyllde 18 år för en månad sedan, tog plats i startelvan.
Trots stort spel- och chansövertag för hemmalaget lyckades KB stå emot i 39 minuter innan 1–0 kom. Minuten efter satte samma spelare, Simon Sellin, 2–0 med ett snyggt avslut.

Det var en sådan dag när det mesta gick emot KB. En kvart in på andra halvlek sträckte sig anfallaren Christofer Garofalo i låret och fick utgå. Det betydde att Marcus Holm, 19, fick göra seniordebut. Vid det laget hade redan mittfältaren Edwin Ekholm skadekänning. Edwin testade att spela, men tvingades utgå i den 73:e minuten. Då hade Richard Karlsson inget annat val än att skicka in reservmålvakten Rasmus Holst på vänstermittfältet.
Under tiden hade hemmalaget ökat på till 4–0 och sett till chanserna hade det kunnat bli ännu större siffror.
BKV spikade siffrorna till 5–0 i slutminuterna på straff sedan även Sebastian Silva drabbats av krampkänning i hettan.
KB får försöka resa sig till nästa match då Västerås IK väntar på Stadshagen.

BKV Norrtälje–Karlbergs BK 5–0 (2–0)
Publik: 243.

/red