Bollnäs GIF – Karlbergs BK 0–2

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK avslutade vårsäsongen med en gedigen 2–0-seger borta mot Bollnäs GIF

KB tog tag i spelet från start på Sävstaås IP i Bollnäs. Matchen spelades samtidigt som tungviktsmötet mellan Frankrike och Argentina i fotbolls-VM så det var inga större åskådarskaror som såg när Christoffer Redenstrand fick matchen första heta målchans med ett skott som strök bortre stolpen.
Bollnäs fick en bonuschans i mitten av halvleken när domaren bedömde att Michael Jahn spelat bollen tillbaka till målvakten Viktor Segerström (i själva verket var det Bollnäs forward som sträckte fram en tå och förlängde bollen). Hemmalaget fick en indirekt frispark från nära håll men Moonga Simba kastade sig förtjänstfullt och täckte avslutet.

I starten av andra halvlek kom båda målen inom loppet av en minut. I 49:e minuten fick Marcus Kettler en passning av Alexander Kärki och rullade in 1–0 i friläge. Och domaren hann knappt blåsa igång spelet innan Victor Vera Garcia vann en boll på mittplan och sprang rakt igenom Bollnäs försvar och satte 2–0. KB spelade bra anfallsfotboll i andra halvlek och radade upp chanser för att göra ett tredje mål, men resultatet stod sig matchen ut.
– Vi gör en bra insats. Redan i första halvlek borde vi ha lett med någon boll. I andra fick vi möjlighet att verkligen spela ut och använda vårt passningsspel för att rulla upp motståndarna. Vi kom till många avslut och fick hålla nollan, det var positivt, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Mittfältaren Michel Montero, som dragits med både skador och långvarig sjukdom, hoppade in i slutminuten och gjorde därmed sitt första framträdande i serien sedan andra omgången borta mot Stocksund.
Första matchen efter uppehållet spelas borta mot Gamla Upsala lördag 4 augusti.

Bollnäs GIF–Karlbergs BK 0–2 (0–0)
Mål: 0–1 (49) Marcus Kettler (Alexander Kärki), 0–2 (50) Victor Vera Garcia.
Publik: 50 (på Sävstaås IP).