Boo FK – KB 2–4

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Mathias Karelius gratuleras efter sitt 2–0-mål i mitten av första halvlek mot Boo FK.

Karlbergs BK tog hem segern i omstarten av division 2 norra Svealand borta mot Boo FK.

I högsommarvärmen på idylliska Boovallen var det KB som inledde vassast. David Lividikos var nära att få en tå på bollen redan i andra minuten och i minut sju fick anfallaren ett rent friläge som räddades av Alexander Andersson i Boomålet.
KB tog istället ledningen i 13:e minuten när Sean Sabetkar fick en halvdan träff med pannan efter en hörna och bollen studsade in framför en skymd Alexander Andersson. 0–2 kom i minut 23 sedan Mathias Karelius dribblat ett par försvarare och avslutat i hörnet. Karelius satte även 0–3 på egen retur efter en fin framspelning från Adam Westin.
Karelius var het i den här perioden av matchen och var nära att sätta 0–4, men istället kom reduceringen till 1–3 i minut 40 genom Joakim Granström som direktsköt bollen i krysset bakom en chanslös Simon Lundberg.

I andra halvlek startade KB lite darrigt och Boo fick in 2-3-reduceringen sedan Sean Sabetkar olyckligt nickat bollen i eget mål efter en hörna.
Efter det målet skärpte sig dock gästerna och kontrollerade händelserna hyfsat. Simon Lundberg tvingades göra en räddning på ett kantavslut, men Boo hade svårt att ta sig till giftiga lägen. Alexander Kärki hade ett bra läge att stänga matchen, men hans lobbförsök hamnade i händerna på Alexander Andersson. Boomålvakten gjorde också en bra parad när inhopparen Modou Gassama fick ett friläge från kanten.
Med tjugo minuter kvar lade serverade Modou Gassama bollen till Mathias Karelius. Denne hittade Sunday Abohwo som från nära håll satte matchavgörande 2–4.
– Det var en stark första halvlek av oss. Vi släppte in Boo i matchen och det gjorde att det blev en onödigt spännande andra halvlek, men till slut tycker jag att vi vann rättvist, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han lyfte laginsatsen, men framhöll ett par spelare:
– Mathias och Sunday var avgörande med sina mål och poäng. Keivan (Keshavarz) gjorde en fantastisk match – vann bollar, styrde och täckte upp för lagkamraterna när det behövdes. Sedan tycker jag att Jonas Crona skötte sig fint. Det var kul att tre 96:or som alla gjorde sin första start för klubben, Jonas, Micke (Jahn), Simon (Lundberg), smälte in så bra.

Boo FK–Karlbergs BK 2–4 (1–3)
Mål, KB: 0–1 (13) Sean Sabetkar (Sunday Abohwo), 0–2 (23) Mathias Karelius (Sunday Abohwo), 0–3 (38) Mathias Karelius (Adam Westin), 2–4 (70) Sunday Abohwo (Mathias Karelius).
Publik: 75 (på Boovallen).