Bottennapp i Sundbyberg: ”Kommer inte alls upp i nivå”

Lennart SandahlNyheter, Senior

KB kom till Sundbyberg med två hedersvärda förluster i bagaget. Nu skulle den negativa trenden brytas, men bottenlaget var det hetare laget från minut ett och framåt (0-2).
– Tyvärr märktes det vilket lag som behövde poängen allra mest. Spelar vi som i lördags tar vi inte många poäng i höst, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Förlusten mot Aspudden kändes onödig och mot topplaget BK Forward var KB det klart bättre laget, både sett till spelet och målchanser. Ändå kammade Kungsholmens stolthet noll i båda mötena.

Mot Sundbybergs IK, som inför mötet låg näst sist, fanns förhoppningar om att vända trenden. Men tyvärr var KB-spelarna inte alls på tårna den här dagen. SIK tog tillvara på ett KB med dåligt tajmat presspel och spelade sig alldeles för enkelt förbi mittfältet. 1-0-målet kom efter dryga kvarten och var vackert, om något turligt. Ett inlägg från vänster gick bakom en SIK-spelare som lyckades få klacken på bollen, via ribban och mål på returen.

KB-spelarna vaknade tillfälligt och tog över matchbilden. Ett par halvchanser skapades men vi gick till paus i 0-1-underläge. I den andra halvleken klev KB upp högre i banan och fick via ett par bollvinster tryck på SIK. Men kvaliteten sista tredjedelen fanns inte och 2-0-målet kom när de rödvita tvingats flytta upp spelet mot slutet av matchen. I matchens sista minut kostade KB på sig att bränna en straff, vilket var ganska talande för insatsen i stort.

– Vi kommer tyvärr inte upp i någon acceptabel nivå. Sundbyberg vinner andrabollar och 50/50-dueller samtidigt som vi är otajmade i vårt presspel. Chanser fanns, men då saknades kvaliteten i avsluten. Vi glömmer och går vidare, säger sportchefen Lennart Sandahl.

– Jag är ganska säker på att killarna förstår att det inte går att spela på halvfart och ta tre poäng i den här serien. Förhoppningsvis får vi se en reaktion hemma mot Eskilstuna på lördag 14.00, säger han.

KB ligger fortsatt femma i division 2 Norra Svealand.