Brasiliansk anfallare ansluter till Karlberg

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK får in lite samba-touch inför seriestarten i division 2. Brassen Daniel Da Silva, 24, ansluter från Sundbybergs IK.

Daniel Da Silva kom till Sverige och Västeråsklubben Juventus IF inför säsongen 2016. När Juventus slogs ihop med IFK Stocksund gick flyttlasset till Stockholm. Efter serievinsten 2017 med Stocksund tog Da Silva steget till Sundbybergs IK. Där blev det 11 mål och 8 assist i division 2 norra Svealand förra säsongen.
– Det känns toppen att krydda vår offensiv med Daniel Da Silvas brasilianska fötter. Han är duktig en mot en och på att hitta lösningar i trängda lägen. Dessutom har Da Silva ett dokumenterat målsinne, säger sportchefen Lennart Sandahl.
Tränaren Kalle Karlsson tillägger:
– Daniel Da Silva är en poängspelare, när han får lägena tvekar han inte. Han är en löpstark och rivig spelare som dessutom hanterar olika positioner i offensiven.

Daniel Da Silva har tränat med KB i några veckor och fanns med på träningslägret på Cypern i väntan på att övergången skulle bli klar.

FAKTA
Namn: Daniel Henrique Da Silva. Född: 1994. Position: Ytter/anfallare. Tidigare klubbar (i Sverige): Juventus IF, IFK Stocksund, Sundbybergs IK. Mål i serien 2018 (div 2): 11.