Bromstens IK – KB U-19 2-5

kb-pelleMatchreferat 2015

KB U-19 hade på lördagen match. Denna gång gästade vi Bromstens IK. En något blåsig eftermiddag samlade vi våra killar och matchplanen lades ut. Vi skulle gå ut och dominera från början. Högt och aggressivt försvarsspel och kontrollera boll i anfallsspelet. Vi vill hitta yta 1, 2 och 3 i anfallsspelet, säger Pelle Brädefors. Metodiskt bygga spelet för att skapa målchanser.

Vi börjar bra och stundtals spelar vi ut Bromsten. Vi skapar flera klara målchanser och tar ledningen efter ett fint anfall på vänsterkanten. Vi låter dock Bromsten kvittera på oss innan paus. Bromsten var inte helt ofarliga i sina omställningar vid flera tillfällen.

I paus konstaterade vi att de stod högt med sin backlinje och att vi skulle utnyttja det på ett effektivt sätt genom lite rakare bollar i yta 3 bakom deras backlinje. Vi skapade därför flertalet fina frilägen men det är på en hörna vi gör mål. Vi låter sedan Bromsten kvittera ytterligare en gång. Denna gång på straff.

KB dominerar och kontrollerar matchen och rinner ifrån till 5-2 och det finns mycket positivt att ta med sig från denna match. Det vi behöver bli lite bättre på är vårt pressspel och den direkta återerövringen som jag tycker vi kan vara lite mer aggressiva och jobba ihop som enhet, säger Pelle Brädefors.

Vi tackar motståndare och domare för en bra insats och välkomnar alla till vår nästa hemmamatch nu på fredag 1:a maj kl. 14.00. det är kvartsfinal i JDM och Enskede IK gästar.