Capotondi klar för Karlbergs BK: ”Den offensiva fotbollen passar mig perfekt”

RedaktionenNyheter, Senior

Karlbergs BK har gjort sitt första nyförvärv inför 2020. 19-årige Constantino ”Tino” Capotondi är klar. Den offensive mittfältaren ansluter från årets seriekollega Sundbybergs IK.
– Som spelare i KB måste målet vara att bidra så mycket som möjligt för att vi ska vinna division 2, säger han.

Karlbergs BK förstärker truppen.

Den offensive mittfältaren Constantino ”Tino” Capotondi har tränat med KB efter säsongen och gjort så pass bra ifrån sig att han erbjudits en plats i laget.

19-åringen kommer från en säsong med mycket speltid – från start i 25 av 26 omgångar och tre gjorda mål – i seriekollegan Sundbybergs IK, som ramlade ur division 2, och har letat en ny miljö för att utvecklas vidare i.

– I Tino får vi in en driven och ambitiös spelare, med en sällsynt blandning av offensiv kvalitet på små ytor och intensitet i återerövring/försvarsspelet vilket gör honom aktuell för flera positioner i vårt system. Det är en bra kille som jag tror och hoppas kommer utvecklas både som människa och spelare i vår miljö!, säger KB:s nye huvudtränare Douglas Jacobsen.

Sportchefen Lennart Sandahl:

– Tino har imponerat på oss under ett par veckor. Det är en spelare som trots sin unga ålder fått väldigt mycket speltid på den här nivån och gjort det väldigt bra. Vi siktar som vanligt mot toppen och jag tror att Tino kommer få en stor skjuts under nästa säsong bara av att träna och spela i vår utvecklingsdrivna miljö och bollförande sätt att spela.

Tre frågor till Constantino Capotondi

Välkommen till Karlberg! Hur kommer det sig att det blev KB för dig?
– Tack för det varma välkomnandet! Karlberg är ett topplag i division 2 med ambitionen att spela bra fotboll. Jag tror att det är en bra miljö för mig att fortsätta utvecklas i, säger Capotondi.

Vad är din bild av klubben och fotbollen KB spelar?
– Min bild efter ett par veckor med laget är att klubben både är stabil och välskött. Spelarna och ledarna har varit väldigt välkomnande och det märks att det här är en bra grupp.
– Vi vill spela en offensiv fotboll med stort bollinnehav och vinna matcherna genom att spela ut motståndarna. Den miljön och det spelet passar mig perfekt, det är så jag har fått min fotbollsfostran.

Målet med nästa säsong – och fotbollskarriären på lång sikt?
– Som spelare i KB måste målet vara att bidra så mycket som möjligt för att vi ska vinna division 2.
– För min egen del är målet på kort sikt att ta en plats i startelvan. På längre sikt vill jag såklart nå så långt det går inom fotboll… det vill säga att spela i Roma.

Karlbergs BK önskar Tino varmt välkommen och ser fram emot att se honom växa i den rödvita tröjan!