Crona: ”En av de skönaste segrarna jag varit med om”

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Jonas Crona, 20, kom till KB förra sommaren från AIK U19. Mot Värmdö hoppade han in och spelade fram till Mathias Karelius avgörande 1–0-mål. Här berättar han om firandet, sin säsong och KB:s framtidsutsikter.

Det blev ett dramatiskt avgörande mot Värmdö där du spelade en stor roll. Berätta om situationen!
– Jag kom in med cirka en kvart kvar. Prioritet var att stänga till bakåt då det fortfarande stod 0–0 och spelet var lite framåt och tillbaka. Det kändes ändå som att det var ett lag på plan som skulle ta de tre poängen och sett till chanserna vi skapade under hela matchen och bara på tilläggsminuterna var det välförtjänt. Målet kom till efter ett snabbt inkast då Adam Westin fick bollen och förlängde till mig, jag tog med bollen och sedan lyckades jag hitta Mathias Karelius inne vid straffområdet som sköt in matchvinnaren.

Hur var känslan efteråt?
– Det var ren glädje och förmodligen en av de skönaste segrarna jag varit med om och då talar jag nog för alla i laget! Alltid speciellt att få avgöra en match på övertid men framför allt att vi fortsätter haka på där uppe i toppen med bara en match kvar av vårsäsongen.

Vad säger du om din säsong så här långt?
– Jag har suttit en del på bänken men det har känts bra när jag väl har fått spela och sån är fotbollen ibland. Det är bara att fortsätta kriga och tro på sig själv och prestera när man väl får chansen. Men det var extra skönt att vara delaktig i en sån här viktig seger inte bara för laget utan för mig själv också!

Sista matchen för våren är hemma mot Skiljebo. Kan KB vara nöjda med första halvan av säsongen?
– Vi har gjort det riktigt bra, men vi är självklart inte nöjda än. Vi vill mer! Alla i laget har en stark tro på det vi gör och strävar mot samma mål. Som nykomling är det aldrig lätt och speciellt med en sån ung trupp där det saknas lite erfarenhet. Fortsätter vi hösten på den här positiva vägen kan det räcka väldigt långt!

Namn: Jonas Crona.
Född: 1996.
Position: Mittfältare.
Moderklubb: Bollstanäs SK.
Kom till KB: 2015 (från AIK U19).
Matcher i serien 2016: 5. Mål: 0. Assist: 1.
Totalt antal matcher/mål för KB: 14/0.

/red