Crona skrev på för Karlberg

kb-redNyheter, Senior

19-årige mittfältaren Jonas Crona är klar för spel i Karlbergs BK. Därmed blir han den tredje spelaren som ansluter till klubben från AIK U19.

Jonas Crona har tränat med Karlbergs BK sedan juni, men övergången blev klar först i veckan.
Hemsidan passade på att ställa ett par frågor till den passningsskicklige mittfältaren.

Välkommen till KB! Vad har du fått för intryck av laget?
– Tack så mycket! Bara fått ett positivt intryck av klubben och laget. Det finns många bra fotbollsspelare, spännande med så många unga spelare också. Känns som jag verkligen har kommit in bra i laget, det är kul att komma till träningarna!

Vad kan du bidra med till laget?
– Jag hoppas kunna bidra med att kunna hålla i bollen och ge ytor till mina lagkamrater. Även servera några sköna passningar till anfallarna som de får förvalta på bästa sätt.

Målsättningen med höstsäsongen?
– Det gick lite knackigt på slutet av våren, nu är det viktigt att i första hand ta en match i taget och hitta tillbaka till en bra form då vi har en del poäng upp till toppen. Förhoppningsvis kan vi haka på och göra en stark avslutning så får vi se vart det leder.

KB:s huvudtränare Kalle Karlsson säger så här om nyförvärvet:
– Jonas har tränat med oss sedan början av juni och han tar mer och mer plats på träningarna. Han har en finfin passningsfot och det är kul att klubben har knutit till sig ytterligare en spännande spelare med stor potential.

Sportchefen Lennart Sandahl är glad över att ännu en ung, träningsvillig spelare ser sin framtid i Karlberg.
– Vi tror mycket på att satsa på unga spelare med rätt karaktär. Spelare som är villiga att lägga ner kraft för att både utveckla sig själva och laget. Jonas Crona passar väldigt bra in i vår profil. Han blir det fjärde tillskottet i truppen som fått sin skolning i AIK U19 (Mathias Karelius, Ivan Dahlbeck, Sean Sabetkar) och har alla möjligheter att snabbt ta nästa kliv i vår seniormiljö.

Vi hälsar Jonas välkommen till KB och önskar honom och laget lycka till i höst!

/red