Dam 8 – Enskede 0

Thomas BahnsonNyheter

På fredag eftermiddag på Stadshagens IP1 spelades toppmatchen i div 5C mellan KB och Enskede C. Motståndarna gick in i matchen med en makalös 20-0 vinst i premiären bakom sig. Men vi vet vilken kvalité vi håller och vill spela mot så duktigt motstånd som möjligt, så detta var en intressant match på förhand.

Vi ställde upp med följande lag:

Michaela

Åsa Jenny Emma

Malin Nada Nishti Josefine Cecilia

Joana Sofia

Avb: Caroline Alice Rebecca

Från första sekund till sista visade vi att vi håller en helt annan nivå än den vi spelar på i år. Vi hade 5-6 klara målchanser första kvarten men bollen ville inte in, liknande start som i premiären men denna gång fick vi utdelning. Matchens spelare senast Sofia Andersson levererade igen och öppnade målskyttet. Sedan fortsatte målskyttet med jämna intervaller.

KB – Enskede C 8-0 (5-0)

1-0 Sofia (Josefine)

2-0 Nishti (Joana)

3-0 Josefine (Nada)

4-0 Sofia (Åsa)

5-0 Nishti (Emma)

6-0 Sofia

7-0 Åsa (Cecilia)

8-0 Joana (Malin)

Extra kul är spridningen i målskytte och assist mellan spelarna. 5 olika målskyttar och 7 olika framspelare visar att vi har en bred och kvalitativ trupp där många kan leverera.

Men som alltid sticker några spelare ut lite extra och denna gång vill jag nämna Nishti som fick spela i en ny roll som nr10 och gjorde det med bravur, Nishti är bolltrygg, energisk och väldigt målfarlig och har visat det genom sina 4 mål första 2 matcherna. Åsa och Malin var också fantastiska i sina ytterbacksroller, ibland mer offensiva än våra forwards och det är en fröjd att se sådana intensiva löpningar i djupled. Sedan kan man inte undvika att hylla Sofia åter igen, hon följde upp sina 2 mål senast med 3 nya i denna match.

Extra extra kul var också att Rebecca och Alice (bilden) från F01 fick debutera i seniorsammanhang och gjorde det jättebra! Vi såg redan på försäsongen att vi har några duktiga ungdomar i KB när Amelia (02a) fick debutera och även komma med i målskyttet. Samarbetet med ungdomssektionen kommer fortsätta hela säsongen och är en viktig del i KB:s damlagssatsning.

Nästa match är på tisdagen 9/5 borta mot andra topplaget Lidingö FK C.

/Thomas