Dam A – IFK Österåker 2-1

Thomas BahnsonDam, Matchreferat 2014

Efter förra helgens knappa och sura förlust mot Vasastan BK var det ett taggat gäng damer som ville visa vad de gick för. Nu var det dags för returmatch mot IFK Österåker (vårens match blev en knapp förlust 1-2).

Första kvarten var det Österåker som var piggast, men de kom ingen vart mot en helt felfri backlinje. Ju längre halvleken gick ju mer fick KB av spelet och i mitten av halvleken så kunde Emma Strandberg skjuta 1-0 ur en snäv vinkel snyggt framspelad av Madde efter en snabb KB-omställning. Strax före paus kunde dock Österåker kvittera till 1-1 efter en snabb omställning.

KB fortsätter sitt fina spel och man har många fina chanser till att ta ledningen. Emma Strandberg spelas fram fri med målvakten som dock hinner före, men kolliderar med Emma så illa att det blev snabb transport till S:t Görans sjukhus för Emma med en befarad knäskada.

Under slutfasen av matchen avgör Lovisa Lind med ett direktskott från distans till 2-1 och sedan håller KB undan till slutsignalen. Det var en hård och lite ful match, men en riktigt skön seger. Grattis tjejer till en riktig toppeninsats !!!

Dagens målskyttar: Emma S och Lovisa L