Dam A – Reymersholms IK 6-2

Thomas BahnsonDam, Matchreferat 2014

Karlbergs damer fortsätter att surfa på vågen. Ytterligare en sexpoängare denna helg och därmed sjunde raka vinsten. Tabelltvåa i div 4 och tabelletta i div 5. På söndagen blev det vinst hemma mot Reymersholms IK (6-2) efter ännu en toppinsats.
Matchen mot Reymers inleddes på ett piggt och offensivt sätt. Redan efter 6 minuter ger spelet framgång då Madeleine Eliasson serverade Caroline Åhlström som kunde sätta 1-0. Madeleine ökade sedan på till 2-0 assisterad av Minca Olin. Mot slutet av halvleken slappnade vi av en aning och Reymers fick maxutdelning på sina chanser och vi fick gå till halvtidsvila med resultatet 2-2.
De senaste matcherna har damerna varit urstarka i andra halvlek och alla peppade varandra i pausen att så skulle det vara den här matchen också. Och vilken kanonad det blev. I 55:e minuten tog vi ledningen igen genom ett långskott från Caroline. Patricia Espinoza Tapia ökade på till 4-2. Matilda Gustafsson serverade Minca som kunde göra 5-2. Och resultatet skrevs till 6-2 efter att Klara von Liewen Wistrand stött fram bollen i djupet till Madeleine som kunde avsluta dagens målskytte.
Återigen en riktigt stark laginsats. Nästa helg är spelledig. Så nu laddar vi om inför den spännande avslutningen i division 4. Vi ligger nu tvåa bakom Vasastans BK som ser ut att vinna serien, men bakom dem slåss vi tillsammans med IFK Österåker och Vallentuna BK om andraplatsen. I nästa match väntar FC Hammarby på bortaplan.