Dam B – Vasalunds IF 4-3

Thomas BahnsonDam, Matchreferat 2014

Söndagkväll och dags för ännu en toppmatch Karlbergs BKs damer. Nu var det dags för match mot de suveräna serieledarna i division 5.

Vasalund hör till vardags hemma i division 2 Östra Svealand, där man ligger tvåa på kvalplats till division 1. Med sitt B-lag i division 5 vill man snabbt spela upp ett andra lag högt upp i seriesystemet. Och hittills har det gått som smort. Full pott och en målskillnad på 79-3 på sju matcher. Men ikväll ville KB annorlunda.

Efter gårdagens seger mot serieettan i div 4 känns allt på topp. Och nu blev det en chocköppning. Redan i andra spelminuten satte Madde 1-0 framspelad av Matilda som nickskarvade en lång målvaktsutspark från Mikaela. I sjunde var det dags igen. Matilda väggade sig igenom Vasalundsförsvaret och satte 2-0.

Nu vaknade Vasalund till man reducerade omgående till 2-1. Halvvägs in i halvleken kvitterade Vasalund och innan halvleken var slut så hade Vasalund vänt matchen till ledning 2-3.

Andra halvlek och nu var frågan hur mycket skulle det rinna väg. Vasalundsspelarna är grymt duktiga, snabba och extremt tekniska. Men KB kom tillbaka och det med bravur. I stället för fler mål från Vasalund så radade KB upp målchanser och halvvägs in i andra halvlek kvitterade Madde till 3-3 framspelad av Matilda. Deras goda samspel krönte till slut segermålet 4-3. Denna gång Matilda framspelad av Madde.

En felfri backlinje kunde hålla tätt trots Vasalunds offensiva satsning i slutet. En match i ett mycket högt tempo med många målchanser. Och till slut en KB-seger – en riktigt tung skalp – och en riktigt tung laginsats ! Forza KB !!!
Dagens målskyttar: Madde 2 mål och Matilda 2 mål.

Kommentarer

kommentarer