Damerna avancerar i Viktoria Cup!

Thomas BahnsonDam0 Comments

KB_Trasket_2013_01

Arkivbild: Anders Jansson

I måndags kväll drabbades Karlberg och Långholmen samman i 1:a omgången av Victoria Cup. Detta är en cup som spelas över en hel säsong, höst-höst, med direkt utslagning. I cupen deltar lag från div 1-5 så har man otur kan det bli riktigt tufft.

Truppen bestod till hälften damspelare och hälften juniorer, en mix av rutin, ungdomlig iver, styrka och teknik.

Vi hade mött Långholmen hela tre gånger innan denna match, en träningsförlust 2-4, ett seriekryss 0-0 och en serievinst 2-1. Så vi är två jämna lag och vi hade revansch att utkräva då Långholmen ”stal” vår 3:e plats i serien på målskillnad i sista omgången.

Om man bortser från första 5 minuterna så tycker jag vi kontrollerade denna match på ett bra sätt. Långholmen sköt in 1-0 på deras första skott i 2:a minuten och det var verkligen en tung start för oss men vi reste oss snabbt och tog tag i taktpinnen resten av matchen. Dom hade en riktigt duktig mittfältare som ställde till det för oss ibland men försvarsspelet var stabilt matchen igenom.

1-1 kom i mitten av halvleken efter ett mycket fint väggspel mellan våra två anfallare för dagen, Linda och Klara. Linda fick avsluta anfallet genom att fint placera bollen intill ena stolpen.

Vi fick vänta till 83:e för vårt andra mål då Molly plockade ned ett högt inspel från högerkanten och chippade in bollen över målvakten, mycket snyggt och mycket viktigt då det var det vinnande målet!

Nu går vi in i 2:a omgången och tar oss an en riktigt svår motståndare. Täby spelar i div 1 och är regerande Victoria Cup mästare om jag inte minns fel. Till vår hjälp får vi slå 4 straffar på dom innan matchen startar eftersom det är 4 divisioner mellan oss. Inget datum är fastställt än men det blir i månadsskiftet feb-mars 2014.

Laget:

Paulina: Kristin, Rebecka, Disa, Sanna: Anna, Carro, Madde, Molly: Klara, Linda: Daria

KB – Långholmen 2-1 (1-1)

1-1 Linda (ass Klara)

2-1 Molly (ass Anna)